22. jul 2021.22. jul 2021.
foto: indiantoday.in (PS)

foto: indiantoday.in (PS)

NA KRAJU EVRA

Pad posle finala

Da li će Italija ili Englaska početi pad ili nastaviti uspon posle Evropskog prvenstva, to ćemo videti, pad koji se pominje u naslovu je onaj voljni za sve ljubitelje fudbala kada se turnir završi. Pre malo više od mesec dana pozdravljali su fudbalski leptririći iz stomaka, pomno se gledao rapsored, dan se organizovao da mali ekrani budu blizu kada treba, pravljene su kombinacije, prognoze....

Trajali su dani u fudbalskom modu, raspoloženje od razočarenja do egzaltiranosti i nazad, događala su se iznenađenja, očekivani ishodi, a kada su i dolazili slobodni dani, voljena navijačka tenzija je trajala čekajući prvi naredni „radni“.

Negde oko polufinala usledio je prvi udar žala, kraj se neumitno primakao, no tri preostale utakmice su dražile srce, dok je finale suviše veliki meč da bi se mislilo o onom pre, a još manje onom posle. Dok su padale konfete plavo bele boje shvatili smo da je kraj.

FOTO: dw.com


Šta pamtimo: gol i autogolo sa polovine terena, borbu za život Eriksena, navijače Finske koji ne dozvoljavaju da neki gledaoci zadovolje nenormalne porive gledanjem čoveka kome je život ugrožen, potez Kjera, kapitena za primer, divne akcije, autogolove, fanatične Mađare u najtežoj grupi, prekršaje što ne služe na čast, cenu koju plaćaju nadmeni potcenjivanjem protivnika, sudije daleko od kvaliteta utakmica koje sude. Var koji sve više deli navijače, jer jednostavno nije jasno koja mu je poenata, iako je, prema propisima, očigledna. Videlo se to u polufinalu. Pamtimo Engleze, kvalitetne, mlade i ponovo pogodne za auru gubitnika koja ih okružuje.

Magija kakvu samo veliki fudbalski turnir može da pruži je završena, ništa i niko kao završni veliki turnir. Slede Olimpijske igre, klupska takmičenja, spisak dug, ali ništa u toj meri posebno, bar do Katara 2022.
Dušan Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa