20. oktobar 2011.20. okt 2011.
TURISTIČKI POTENCIJALI OPŠTINE LjUBOVIJA

LEPOTE AZBUKOVICE

Turizam u Azbukovici usmeren je ka podsticanju razvoja seoskog, verskog, sportsko ““ rekreativnog, razvoju lova, ribolova, planinarenja, paraglajdinga i biciklizma
Razvoju i stalnom unapređenju turističkih potencijala u opštini Ljubovija doprinosi Turistička organizacija čiji je cilj očuvanje i zaštita turističkih vrednosti. Ljubovija je brdsko planinsko područje Zapadne Srbije. Poznata po svijim brojnim lepotama, Ljubovija i njena okolina uključene su u turističku ponudu Srbije.
- Veliki broj domaćinstava je spreman da ugosti ljubitelje prirode koji nalaze mir u netaknutoj prirodi i seoskom načinu života. Značajno je pomenuti etno kompleks Ognjište u čijem sastavu se nalazi Karađorđev konak. Avanturisti i ljubitelji raftinga, splavarenja, lova ribolova, planinarenja, mogu uživati u brojnim mogućnostima koje pružaju brojne lepote Azbukovice, navodi Slađana Grujičić, direktor Turističke organizacije Ljubovija.
Najveći prirodni potencijal ovog kraja predstavlja reka Drina u dužini od 38 kilometara. Pruža velike mogućnosti za razvoj rekreativno ““ plovnog turizma. Organizovanjem rafting regata i spuštanjem čamaca niz poluplaninsku Drinu zaljubljenici u splavarenje poneće nezaboravne utiske. Već nadaleko poznata tradicionalna manifestacija Drinska regata održava se svake druge subote u julu mesecu i okuplja veliki broj posetilaca koji uživaju u njenim čarima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa