19. avgust 2021.19. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Kancelarija za mlade obeležila Međunarodni dan mladih

Bitni članovi našeg društva

Pripremljen kulturni program u vidu aminacije, muzike i poezije. Kroz socijalizaciju oni postaju prave ličnosti u svojoj zajednici. Ceo program pripreman sa velikom ljubavlju
Kancelarija za mlade grada Šapca obeležila je u petak Međunarodni dan mladih u prostorijama Kulturnog centra. Pripremljen je kulturni program u vidu animacije, muzike i poezije, a prisutni su bili i gosti koji su upotpunili ovaj događaj – Šabačke Mažoretkinje i KUD Prnjavor.

-Veoma je značajno da na današnji dan ukažemo na bitnost mladih ljudi u našem društvu kao osnovnog resursa našeg rada ali i društva u opšte. S obzirom da je mladost jedno posebno stanje, gde i biološki i psihološki sazrevaju ali kroz socijalizaciju oni postaju prave ličnosti u svojoj zajednici – istakla je Koordinatorka Kancelarije za mlade grada Šapca Mirjana Janjić i dodala da je ceo program pripreman sa velikom ljubavlju i ciljem da se ukaže na važnost obeležavanja ovog dana.

-Od mladih očekujemo usvajanje novih znanja i veština, da se oni osnaže uz podršku lokalne i globalne zajednice. Bitno je da oni usvoje određenu snagu i da učestvuju u procesu odlučivanja na svim nivoima – zaključuje Koordinatorka.
Već sedam godina, Katarina Keti Simić volonter je Kancelarije za mlade .

-Na današnji dan želimo da pokažemo mladima koliko su značajni u društvu i da ih podstaknemo na uključivanje u društveni život. U Kancelariju za mlade mogu doći svi koji žele da napreduju u svakom smislu, kao i da učestvuju u različitim akcijama i projektima.

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine sa ciljem da ukaže na probleme, kulturna i pravna pitanja mladih, kao i da skrene pažnju javnosti na njihov položaj. Polovina Svetske populacije mlađa je od 25 godina i suočava se sa mnogim nejednakostima. U čast ovog dana, širom sveta se organizuju razne kulturne manifestacije.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa