23. septembar 2021.23. sep 2021.
Vatrogasci  spasili život mačetu
ZAHVALNI GRAĐANI JAVLjAJU

Vatrogasci spasili život mačetu

Šabački vatrogasci spasioci još jednom su pokazali da nisu samo veliki profesionalci nego i divni ljudi. Spasili su mače koje je dva dana provelo na krovu trafo stanice u Ulici Andre Jovanović u Benskoj Bari.

Komišije kažu da se mače tu popelo dok je pokušavalo da uhvati goluba na drvetu, ali da je spalo na trafo stanicu. Kako nije umelo da siđe, moglo je samo da čeka sporu i mučnu smrt. Radi se o jednom od brojnih napuptenih mačića koji žive na poljani, a koje hrane stanari obližnjih solitera.

Komšije su prvo u petak pozvale zaposlene u Elektrodistribuciji koji su došli, ali nisu želeli da ugroze svoju bezbednost. Naša sugrađanka Biljana Katanić u subotu ujutru se setila da pozove vatrogasce. Iako nije gajila mnogo nade da će doći, pojavili su se u roku od samo par minuta.

-Mače je bilo preplašeno i borba da mu se spasi život trajala je skoro 20 minuta. Jedan od vatrogasaca je strpljivo hranio macu kako bi mu prišla, dok ju je jedna komšinica dozivala. Ubrzo se okupilo još ljudi i svi su bili ganuti ovom acijom. Na kraju su uspeli. Saznali smo da se zovu Aleksandar i Nenad i primer su da oko nas još uvek ima dobrih ljudi, kaže Biljana.

Šabački vatrogasci nemaju opremu i nisu obučeni za spašavanje životinja, ali imaju veliko srce koje je za ovakve poslove najvažnije.
M.M.

Najnoviji broj

25. novembar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa