23. septembar 2021.23. sep 2021.
Foto: zv. klupski sajt

Foto: zv. klupski sajt

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

Povratak domaćoj priči

Kraj evropskog puta. Šveđani u ovom trenutku kvalitetniji. Kompletan fokus na domaći šampionat. Zvezda sinoć u Šapcu, za vikend „plavi“ u Novom Sadu. Grupa A kvalitetnija
Lepi su bili snovi o eliminaciji švedskog tima iz Evrope, ali su se nažalost pokazali nerealnim u ovom trenutku. Iako je u pojedinim periodima dve utakmice šabački klub demonstrirao i bolju igru u globalu, Skandinavci su ipak imali više boljih perioda i sasvim zasluženo, duplom pobedom, izborili plasman u narednu rundu. Posle pobede 29:23 u Švedskoj, nadigrali su „plastiku“ i u Mitrovici rezultatom 34:30.

Trener Alingsasa imao je kompletan tim na rapsolaganju u oba duela, čak ni izvanredni Darko Arsić na golu Metaloplastike koji je u dve utakmice zabeležio čak 39 odbrana nije mogao sprečiti raspoložene Šveđane, posebno Pedersena da dominiraju. Optimizam Šapčani na osnovu revanš duela mogu potražiti, osim kroz dva preokreta posle osetnog zaostatka i u odličnoj igri mladog Milenkovića koji se sve bolje uklapa u zamisli Kažića, kao i odličan nastup Aidija posle oporavka od teške povrede. Sav potencijal bi mogli da iskažu u domaćem takmičenju, primarnom za „plastičare“ i sada jedinom fokusu.

Sinoć je Šabac bio poprište večitog derbija između Metaloplastike i Crvene Zvezde, gde je domaći tim imao ulogu favorita iako je na drugoj strani imao neuporedivo kvalitetniju Zvezdu nego prethodne sezone. U trenutku dok nastaje ovaj tekst ne znamo ishod tog meča, a bilo kakav da je bio, nema vremena za mnogo razmišljanja, jer već za vikend sledi veliki derbi protiv višestrukog uzastopnog šampiona i prvog favorita za trofej, novosadske Vojvodine.

M’plastika – Alingsas 30:34 (14:16)
Sremska Mitrovica. Gledalaca: 1.500. Sudije: Antašev i Musatov (oba Rusija). Sedmerci: MP 4 (2), Alingsas 1 (0). Isključenja: MP 10; Alingsas 18 minuta.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 4, Jevtić, N. Milovanović 3, Ćosić, Srdanović 4 (1), Mirković 1, F. Milovanović 3, Aziz 5, Antonijević 1, Ivanić, Arsić (17 odbrana), Cvijanović, Todorović 1, Milenković 7, Mešter 1 (1).
ALINGSAS: Frisk (9 odbrana), Sandberg 1, Pedersen 8, Lindberg 4, Svenson 1, Torbjorson 4, Makfi, Hagval (4 odbrane), Lundal, Filen 4, Nilson 2, Tor 2, Andreson 3, Blomberg 5.


Šampion je izmenio delimično tim, kao i Metaloplastika, ali ponovo crveno – bele iz Novog mnogi vide u ulozi glavnog pretendenta za trofej. Jugović nije na nivou kojim bi mogao i na kratko da parira Vojvodini i 34:16 nije značajan pokazatelj. Šotić, Milenković, Vukovljak, Verkić, Pribak su poznata imena, Ocvirk, Kljajić, nekadašnji igrač iz Šapca, Bedui, Žmavc su neka od novih imena.
Iako je sistem takmičenja nepromenjen u Super ligi u odnosu na prethodnu sezonu, raspored grupa se promenio i ona u kojoj je šabački tim je i zanimljivija i kvalitetnija. U njoj su još: Vojvodina, C. Zvezda, Dinamo, Obilić, Jugović, Radnički i Novi Pazar.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa