23. septembar 2021.23. sep 2021.
osmeh uvek na kraju: vet. vk šabac

osmeh uvek na kraju: vet. vk šabac

VATERPOLO: ČIVIJA KUP

Bronza šabačkih veterana

Takmičenja na sve višem nivou. Neizvesne utakmice zavidnog kvaliteta. Iznenađujući pobednici. Dugogodišnja saradnja i prijateljstvo
Vaterpolo je jedan od naših najtrofejnijih sportova, a u poslednje dve decenije i najtrofejiniji, najstandardniji po uspesima na međunarodnoj sceni. Uz reprezentativni, sve uspešniji je i klupski vaterpolo, gde je važan deo buđenja bio i Vaterpolo klub „Šabac“. Titule i trofeje u bazenu donose mlađi momci, dok one koji pamte prethodne dane slave i teške godine vežu jake spone prijateljstva i ljubavi prema sportu pretočeni u selekciju veterana ovdašnjeg kluba. Vaterpolo je sjajan sport koji je u srcu mnogih nekadašnjih igrača, te tako je na području Srbije i Crne Gore aktivno mnogo selekcija veterana koji organizuju prijateljske turnire.

Nadmetanja imaju revijalni karakter, ali u vodi oživi pobednički duh i tako iskusni majstori pružaju izuzetne mečeve gde se često učini kako je ulog mnogo viši od trofeja prijateljskog turnira. Gradski bazen je poslednje do sada poprište susreta veterana. „Na nedavnom „Čivija kupu“, u dva dana nastupilo je osam ekipa iz Srbije (Štuke, Pijani somovi, Beograd, Partizan, Goč, Šabac) i Crne Gore (Jadran i Bijela). Odigrano je dva dana 18 mečeva dva puta po osam minuta.

Rezultati Šapca
Grupa A:
Šabac – Bijela 7:7
Šabac – Štuke 12:3
Šabac – Beograd 5:1
Grupa A:
1. Šabac 7
2. Beograd 6
3. Bijela 4
4. Štuke 0
Polufinale:
Šabac – Pijani somovi 4:6
Za treće mesto:
Šabac – Partizan 4:2


-Među nama vlada drugarstvo i zdrav sportski rivalitet i zato postoji poštovanje i borba u bazenu, no ta borba jača naše zajedništvo. Možete videti da je reč o jakim ekipama, većina i trenira, turniri su redovni i ovi susreti su posebna radost za svakoga od nas. Uveren sam da smo bili dobri domaćini – ističe igrač „Šapca“ Nikola Jovanović.

Prvo mesto je na kraju osvojio Beograd, jedan od favorita koga je Šabac nadigrao u grupi, ali su u nokaut fazi „ajkule“ odigrale dva izvanredna meča gde su primili po jedan gol što je i donelo titulu.
Nedavno su odigrani turniri u Herceg Novom, Bijeloj, Vrnjačkoj Banji, a naredni je planiran tokom jeseni u Banja Luci.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa