23. septembar 2021.23. sep 2021.
Holandija sve bliže
VATERPOLO: VK ŠABAC

Holandija sve bliže

Šabački vaterpolisti su u finišu priprema za novu sezonu koja za njih počinje poslednjeg dana septembra. Narednog četvrtka ih očekuje start kvalifikacionog turnira Evropske lige u Utrehtu gde nastupaju, uz Šabac i domaćina Utreht, još: Turkoan (Francuska), Vašaš (Mađarska) i Duizburg (Nemačka). Cilj je naredni krug do koga vodi plasman na jednu od prve dve pozicije posle ligaškog sistema takmičenja.

Prethodnog vikenda su Šapčani igrali na turniru u Novom Sadu gde su savladali Vojvodinu, a poraženi su od Radničkog, šampiona Srbije i Crvene Zvezde.



Derbi početak
Nova sezona u Super ligi startuje 6. oktobra, a u prvom kolu jedne od najjačih liga u Evropi žreb je hteo da se sastanu dva velika rivala, nekadašnja šampiona, Šabac i Partizan, a domaćin derbija je Partizan.

U drugom kolu Šapčani dočekuju Valis, potom gostuju u Zrenjaninu, pred veliki derbi u Kragujevcu u četvrtom kolu. Oktobar završavaju utakmicom protiv Vojvodine na Gradskom bazenu.

Regionalna liga
Regionalna vaterpolo liga je vratila svoj stari format od dva ranga, ali i zadržala turnirski sistem sličan prethodnoj sezoni, uz više turnira gde će na kraju serije svako protiv svakoga odigrati po dva meča. Turniri su u novembru, januaru i februaru, a u višem rangu, Premijer ligi igraju: Šabac, Radnički, C. Zvezda, Partizan, Novi Beograd (SRB), Jug, Mladost, Mornar, Solaris, Jadran (HRV), Primorac, Budva i Jadran HN (CG).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa