30. septembar 2021.30. sep 2021.
foto: sajt arkus lige,  a. krstić

foto: sajt arkus lige, a. krstić

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Pobeda na pobedu

Šapčanke sačuvale maksimalan učinak i posle gostovanja Beogradu. Kontrola rezultata uz manji pad. Favoriti i protiv Crvene Zvezde u Šapcu. Pauza pre Aranđelovca
Šabački Medicinar nastavio je u Beogradu niz pobeda i uz maksimalan učinak zadržao položaj među tri tima koja nisu ispustila ni bod do sada. Kontrolisao je i igru i rezultat gost u nedelju u Beogradu i samo je jedan manji pad sredinom nastavka dao nadu domaćim, no novi silovit finiš obezbedio je nove bodove.

Osim uspeha u rezultatskom smislu, ohrabrujuća činjenica je da u svakom meču druga igračica preuzme ulogu lidera, te da postoji više alternativa u sastavu koje mogu doneti preokret kada ne ide sve kako kako je zamišljeno. Nekoliko iskusnih su rivalima najčešći izbor u posebnom čuvanju, ali su i mlade stasale brže od očekivanja i spremne su da preuzmu teret odgovornosti. U Beogradu se golovima i igrom istakla Tamara Kojić.

Tri kola su donela tri pobede za Medicinar, a realno je očekivati novi trijumf i u narednom kolu kada u Šapcu gostuje Crvena Zvezda. Rival nosi snažno sportsko ime, ali je reč o timu koji se posle nekoliko sezona vratio u najviši rang i biće potpuno zadovoljan ukoliko opstane. Početak nije dobar i u odnosu na Medicinar su na drugom kraju rezultatske skale. Imaju takođe tri od tri, ali su kod njih u pitanju porazi.

Beograd – Medicinar 23:26 (10:15)
Beograd. Gledalaca: 150. Sudije: Veličković (Umčari) i Ilić (Železnik). Sedmerci: Beograd 9 (7); Medicinar 1 (1). Isključenja: Beograd 6; Medicinar 16 minuta.
BEOGRAD: Mitrovski, Savić 6 (2), Nađ 1, Ilić 2 (1), Pap 10 (4), Balaban, Bahun, Mitrović, Božinović 2, Šindić, Milosavljević, Janković, Aleksić, Korać 1, Todorovski 1.
MEDICINAR: Obrenović 2, Kojić 6, Radukić, Đorđević 2, Ninković (6 odbrana), Tomković 5 (1), Cvejić (9 odbrana), Kažić 1, Cvetinović, Vasić, Krstić 4, Mandić, Rakić 2, Cvijanović 2, Ivković 2, Glišić.


Ipak, oprez je dobrodošao jer crveno-bele su bile konkurentne jakim timovima Radničkog, vicešampiona Srbije i Železničara iz Inđije, poklekle su u završnici, posebno se odnosi na utakmicu prvog kola. Jedan od oslonaca tima je igračica Medicinara iz šampionskih dana Tamara Đurković, uz koju se izdvajaju dve iskusne igračice Aleksandra Mitić, svakako najbolji igrač i Ivana Protić.

Utakmica protiv Zvezde će biti i važan prvenstveni duel i prilika da na prvu kraću pauzu Medicinar ode uz maksimalan bodovni saldo. Kroz dva vikenda nema domaće lige, ali zato prve srede potom, 13. oktobra, sledi veliki derbi u Aranđelovcu gde Bekament, jedan od favorita za titulu dočekuje plej of kandidata iz Šapca, nadamo se sa maksimalnim učinkom.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa