Info

30. septembar 2021.30. sep 2021.
ponovo šampion: s. aličić

ponovo šampion: s. aličić

BOKS: POJEDINAČNO SENIORSKO PRVENSTVO SRBIJE

Četiri medalje za šabački boks

U četiri dana 54 borbe. Nastupili svi najbolji bokseri Srbije. Osam šampiona u ženskoj i 11 u muškoj konkurenciji. Piperski zadovoljan. Aličić odbranio zlato. Šabačka škola četiri odličja
Posle 22 godine Šabac je organizovao nacionalno takmičenje u boksu, ugostio najbolje boksere Srbije, kao i internacionalce sa našim državljanstvom. U četiri dana organizovane su 54 borbe seniorki i seniora. Nadmetanje u sali Ekonomske škole i na Trgu šabačkih žrtava istovremeno je predstavljalo i generalnu probu za reprezentativce pred Svetsko prvenstvo u Beogradu krajem oktobra. Prisutni su imali priliku da vide balkanske šampione, internacionalce koji sada bokserski „hleb“ zarađuju u Srbiji, a nastupala je i Nina Radovanović, naša olimpijka.

-Videli smo ono najbolje što Srbija ima i prezadovoljan sam što su svi bokseri iskazali viši nivo spremnosti nego ranijih godina. Čini mi se da se boks vraća na velika vrata i trenutak rasta moramo iskoristiti - istakao je selektor Milan Piperski.

Šampioni Srbije
ŽENE: Maran – Gard Vršac (48 kg), Šiljković – Omladinac Beograd (50 kg), Radovanović – Nina tim (52), Zekić – Šajkaši (57), Šadrina – Loznica (60), Matović – Šajkaši (66), Rapaić – Petrovgrad (66), Jovanović – Omladinac (+81).
MUŠKARCI: Galanov – Loznica (54 kg), Gligorić – Spartak (57), Aličić – Loznica (60), Jovanović – Loznica (63,5), Abasov – C. Zvezda (67), Toskić – Dandi N. Pazar (71), Memić – Prijepolje (75), Mirančikov – Radnički BG (80), Jovanović – Lukač KG (86), Magomedov – C. Zvezda (92), Babić – Partizan (+ 92).
Semiz Aličić je najbolji bokser turnira, Nina Radovanović najbolja dama u rukavicama, Loznica je najuspešniji muški tim, Omladinac BG ženski.


Šabački boks
Šabački klubovi nisu imali predstavnike, ali šabačka škola boska jeste četiri. U lakoj kategoriji (do 60 kg) aktuelni bokser Loznice, Šapčanin Semiz Aličić osvojio je devetu titulu šampiona. Jednoglasnom odlukom arbitara savladao je u finalu Nazifa Sejdija iz Sombora 5:0. Zaslužio je novo zlato i još jednom se nametnuo kao kandidat za najvažnija takmičenja među seniorima i olimpijski kandidat za 2024. Aličić je proglašen i za najboljeg boksera Prvenstva.

-Nadam se da sam napravio iskorak, u svom gradu, ka spisku selektora Piperskog i nastupu na Svetskom prvenstvu koje je moj san. Verujem da je bio dobar meč, iako je odluka jednoglasna, protivnik je bio izuzetan i čestitam mu na nastupu – rekao je Semiz Aličić posle devete uzastopne titule.

Uz Semiza, šabačka olimpijska nada je i Omer Ametović, Član ekipe Sombora, poražen je u finalu bantam kategorije (do 54 kg) od Tamira Galanova, ruskog internacionalca, nekadašnjeg šampiona sveta, koji danas boksuje u dresu Loznice. Meč su odlučivale nijanse i odlukom sudija 3:2 pobedio je Rus.
Šabac je u dresu Sombora predstavljao i Rade Joksimović. U kategoriji do 54 kg izgubio je u polufinalu od Galanova i zaslužio bronzu.

srebro za rogića (bk partizan)


Momak rodom iz Belotića Igor Rogić boksovao je u crno-belom dresu Partizana kao predstavnik u poluteškoj kategoriji (do 80 kg). Igor je sigurno i jednoglasnim odlukama sudija savladao Smilića (Radnički Kragujevac) u četvrtfinalu, odnosno Turkovića iz Beograda u polufinalu. Vladimir Mirončikov (Radnički Beograd), šampion Balkana bio je odmorniji u finalu osvojivši zlato, Rogić srebro.

srebro i bronza: ametović i Joksimović


Organizatori prvenstva bili su Bokserski klub „Mačva“, Bokserski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Grada Šapca.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa