30. septembar 2021.30. sep 2021.
Grafičar za iskupljenje
FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Grafičar za iskupljenje

Neoečkivan poraz i slaba igra protiv Mitrovčana. Radnički upozorio pred Grafičar. Opravdati ulogu favorita. Niz nešto lakših duela
Da je bilo sve u skladu sa očekivanjima, sada bi govorili o Mačvi kao lideru na tabeli, odnosno jednoj od tri ekipe koje dele vodeću poziciju, da je očekivano čitav plen zadržan u Pocerskoj posle gostovanja Radničkog iz Sremske Mitrovice, ali nije. Van svih očekivanja, Mitrovčani su nadigrali i vrlo ubedljivo slavili 3:0 u Šapcu.

Doskorašnji superligaš se malo udaljio od uloge pretendenta za Super ligu, ali je još u vrhu i na tri boda od vodećih mesta. Po svemu iskazanom Grafičar ne bi smeo da bude veći problem, no nije se to očekivalo ni od Radničkog i dogodio se krah. Pobeda je imperativ, a prethodni poraz upozorenje da se ne sme bilo ko potceniti, čak ni ekipa na 14. poziciji.

Mačva – Radnički (SM) 0:3 (0:2)
Stadion Mačve. Gledalaca: 2.000. Glavni sudija: Milan Ilić (Ćuprija), pomoćnici: Blagojević (Despotovac) i Marjanović (Paraćin). STRELCI: Dimitrić u 20. i Mustafa u 44. i 51. minutu. ŽUTI KARTONI: Popović i Adamović (Mačva); Dimitrić, Mustafa i Raković (Radnički SM).
MAČVA: Manojlović, Popović, Tojčić, Jevtić, Stevanović, Belić, Adamović, Mićanović (Marjanović), Mijailović (Ristanović), Gigić (Trimanović), Arambašić (od 46.Slavko Radovanović).
RADNIČKI (SM): Bursać, Sadick, Janković (Arnautović), Dimitrić (Kovačević), Rajković (Križan), Vidić, Rakić, Ibrahim (Stevanović), Matković, Pejović (Cvijić), Škorić.


-Oni su pretalentovana ekipa, najbolji mladi igrači Srbije su tu, mnogo mečeva su izgubili gde nisu bili slabiji rival, realna pozicija je mnogo viša, pokazali su to protiv Žarkova i ukoliko im pružimo i najmanju priliku napravićemo veliki problem našim ambicijama. Mi moramo da nastavimo svoj put, da verujemo u svoj rad i ponovo se vratimo kao i posle Loznice – dodaje Savić.

Pre dve sezone Grafičar se plasirao u Super ligu, ali je odustao od nastupa, prethodne je bio u zlatnoj sredini, gde želi i ove. Oni su praktično filijala Crvene Zvezde. Najmlađi su tim lige, sastav su mahom igrači koji su igrali za omladince Crvene Zvezde u Ligi šampiona. Predvodi ih sa klupe Boško Đurovski, a u sastavu se izdvaja jedan iskusan as, nekadašenji fudbaler Dinama iz Zagreba i Crvene Zvezde Ibanjez, a od mlađih: Mitulikić, Vidić, Babić, Radulović. U različitim reprezentativnim selekcijama imaju čak sedam reprezentativaca.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa