7. oktobar 2021.7. okt 2021.
Lj. Ivković (foto: S.S.)

Lj. Ivković (foto: S.S.)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Pauza na maksimumu

Maksimalan učinak pred kraću pauzu. Igra protiv Zvezde nije bila na nivou prethodnih. Pauza ispunjena jačim treninzima. Sledi derbi u Aranđelovcu u sredu
Nije Medicinar impresionirao protiv Crvene Zvezde i kako i sami ističu u taboru Šapčanki, jedino pozitivan je rezultat, međutim, nema zamerki na učinak posle četiri odigrana kola. Raspored je na početku bio povoljan za „teget – bele“, no trebalo je planirane trijumfe i ostvariti. Izabranice Sandre Kolaković su to uspele i uprkos ne baš najboljoj igri protiv Beograđanki, pauzu čekaju zadovoljne, već razmišljajući o Bekamentu.

-Nismo protiv Zvezde ispoštovale dogovor iz svlačionice, imali smo mnogo grešaka i to nam se ne sme ponoviti. Na drugoj strani važno je da imamo samopouzdanje i da ne paničimo kada ne ide dobro, već nađemo način da prednost u kvalitetu pretvorimo u bodove. Meč u Aranđelovcu je uvek veliki izazov i prilika da se protiv jakih pokažemo i iskažemo kvalitet za plej of borbu – ističe Aleksandra Krstić.
Medicinar je iskusniji u odnosu na prethodnu sezonu, posebno na bekovskim pozicijama je više opcija, no još je u pitanju mlad tim kod koga su oscilacije neizbežne, ali se mogu umanjiti samo napornim radom.

Medicinar – C. Zvezda 31:29 (15:13)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 400. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: Medicinar 6 (4); C. Zvezda 4 (3). Isključenja: Medicinar 8; CZ 8 minuta.
MEDICINAR: Obrenović 3, Kojić 1, Radukić 3, Ninković (7 odbrana), Tomković 5 (2), Cvejić (4 odbrane), Kažić, Cvetinović, Krstić 7 (2), Rakić 1, Cvijanović 4, Ivković 6, Glišić (1 odbrana).
C. ZVEZDA: Šašić 2, Petković 3, Momčilović, Ristić 2, Đurković 5, Ćorić, I. Krća, Jelić (9 odbrana), A. Krća (2 odbrane), Erdeljanović, Mitić 4, Gučić 10 (3), Kostrešević 1, Andrić, Protić 2.


-Pobeda jest suština, ali ne smemo da zanemarimo kada se uoče nedostaci u igri i da to zamaskiramo pozitivnim ishodom. Imali smo ulogu favorita, a onda je koja odbrana manje golmana mogla da nam napravi problem bez potrebe. Zadovoljna sam naravno učinkom od starta sezone, ali moramo mnogo da radimo i pauzu od utakmica ćemo koristiti za intenzivniji trening i rad, ne samo za Bekament, već i naredne duele. Potencijal je veliki kod nas, moramo da nađemo način da ga maksimalno iskoristimo – izjavila je trener Sandra Kolaković.

Bekament dobro poznaju pridošlice u Šabac, Tomković i Cvijanović, ali u ekipi Saše Boškovića još su: Kačarević, Rajović, Garović, Petrović, Agatunović i svakako su favoriti pred derbi.
Samo Jagodina i Medicinar imaju maksimalan učinak posle četiri kola, međusobni duel ih očekuje u osmom kolu, u Šapcu, a pre njega Medicinar 13.10 gostuje Bekamentu, potom 16. ili 17. dočekuje Vojvodinu koja je trenutno bez bodova, da bi poslednji duel pred Jagodinu igrala protiv vicešampiona u Kragujevcu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa