7. oktobar 2021.7. okt 2021.
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Sve više obolelih

Prema podacima Kriznog štaba na području Republike Srbije svakodnevno se povećava broj preminulih, zaraženih, hospitalizovanih i lica koja se javljaju na preglede u kovid ambulante. Povećanje novoobolelih prisutno je i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, pa se epidemiološka situacija pogoršava.

Da bi sprečili dalji rast broja oboleleih moraju se svakodnevno sprovoditi nadzori i promocija vakcinacije kako bi što pre došli do kolektivnog imuniteta.

Koordinaciona komisija za inspekcijski nadzor uputila je hitan dopis Upravnim okruzima da se počev od četvrtka 30. septembra do ponedeljka 04. oktobra pojača intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije /milicije, o čemu su rukovodioci inspekcijskih službi odmah obavešteni,kako bi sačinili plan nadzora za produženi vikend. I dalje postoji obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama sa preko 500 ljudi.

Redovni nadzori u primeni epidemioloških mera nastavljeni su svakodnevno,po utvrđenoj dinamici.
Potrebno je obnoviti komunikaciju i neposrednu saradnju sa nadležnom policijskom upravom radi angažovanja pripadnika MUPa, u cilju pružanje podrške i bezbednosti u toku rada svim republičkim i lokalnim inspektorima.

Načelnici upravnih okruga i dalje su u obavezi da u saradnji sa rukovodiocima sanitarne inspekcije i rukovodiocima komunalne inspekcije odnosno milicije, izvrše usklađivanje planova rada, u odnosu na napred navedene prioritete nadzora, na način da ljudski resursi budu racionalno raspoređeni, shodno kapacitetima.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.
Od četvrtka 30. septembra do ponedeljka 04. oktobra kontrolisan je 991 objekat, a u nadzoru je učestvovalo 117 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili nepoštovanje radnog vremena jednog objekta, pa je izdat jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara.
Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE. Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Na području Republike Srbije svakodnevno se povećava broj preminulih, novozaraženih, sve je više ljudi na bolničkom lečenju i lica koja se javljaju na preglede u kovid ambulante. Zdravstvena struka upozorava da je situacija zabrinjavajuća.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa