14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Dete je da ga volite i razumete
Obeležavanje Dečje nedelje u Biblioteci šabačkoj

Dete je da ga volite i razumete

Projekat „Rođeni za čitanje“, čija je autorka bibliotekarka Dragana Gajić, uspešno se u Biblioteci šabačkoj. Namenjen je bebama od rođenja do treće godine života, a namera je da se kod roditelja jača saznanje o sposobnostima njihovog mališana da pozitivno reaguje na podražaje stvorene čitanjem i pričanjem priča
Biblioteka šabačka se i ove godine uključila u obeležavanje Dečje nedelje programom čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja. Tim povodom u u dvorištu gradskog hrama knjige organizovano je druženje sa decom u okviru projekta „Rođeni za čitanje“.

- Već deceniju Biblioteka šabačka organizuje program „Rođeni za čitanje“, po kom smo poznati širom Srbije, a koji je iznedrio „Rođeni za crtanje“ i „Rođeni za muziku“. Jedan od naših zadataka je da podržavamo decu tokom čitave godine, a u nedelji koja im je posvećena obraćamo posebnu pažnju na sadržaje za najmlađe – rekla Aleksandra Erdevički Tomić u ime Biblioteke šabačke.



Projekat „Rođeni za čitanje“, čija je autorka bibliotekarka Dragana Gajić, uspešno se realizuje već nekoliko godina u Biblioteci šabačkoj. Namenjen je bebama od rođenja do treće godine života, a namera je da se kod roditelja jača saznanje o sposobnostima njihovog mališana da pozitivno reaguje na podražaje stvorene čitanjem i pričanjem priča. U našem okruženju i u mnogim zemljama sveta programi ranog čitanja uspešno se sprovode već više od 20 godina.

Dečja nedelja se tradicionalno obeležava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, program će se održati u čitaonici Pozajmnog odeljenja za decu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa