14. oktobar 2021.14. okt 2021.
Tri meča u sedam dana
VATERPOLO: SUPER LIGA

Tri meča u sedam dana

Gledano kroz zvanične utakmice, Šabac ih je već odigrao sedam, sve na međunarodnom nivou, no priča sa Evropom je okončana i sledi domaći šampionat i nadoknada odloženog zbog Evro kupa. Već sinoć (13. oktobra) Šapčani su igrali na Gradskom bazenu protiv valjevskog Valisa, u nedelju sledi meč u Zrenjaninu, gde ih čeka novi tim u najvišem rangu Proleter.

Naša liga je među tri najjače, a po nekima i najjača u Evropi ove sezone. U Zrenjaninu, uprkos prednosti domaćeg terena Šabac je favorit. U domaćem timu nastupaju dva bivša igrača ovdašnjeg kluba, Trkulja i Nemanja Matković, koji su doprinos iskustvu Proletera, ali tu su i prekaljeni Ljubenović, Ćatović, potom Čabrilo, Marić. Počeli su sa dva poraza, mogli su više u Valjevu, ali su izgubli golom razlike, dok je 5:12 protiv šampiona, kragujevačkog Radničkog ipak očekivan poraz.

Pred igračima Šapca je testiranje, kako onih koji su nastupali u Italiji, tako i onih koje je pozitivan test zadržao kući, a nadamo se i da je već sinoć tim bio kompletan. Biće potrebno u nastavku godine.
Samo nekoliko dana posle Zrenjanina, Šapčane očekuje put u Beograd (sreda, 20.10) i veliki derbi protiv Partizana, značajno jačeg nego prethodnih sezona, sa nekoliko reprezentativaca, mnogo iskusnijom postavom, a snagu su pokazali protiv Vojvodine u Novom Sadu koju su ubedljivo pobedili 14:8.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa