4. novembar 2021.4. nov 2021.
SEDMIČNI IZVEŠTAJ NAČELNIKA MUO

Pojačan rad inspekcija

Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere: dva naloga od po 150. 000 dinara; jedan nalog od 30. 000 dinara i četiri naloga od po 5. 000 dinara. Izrečena je jedna mera zabrane obavljanja delatnosti.
Prema podacima Kriznog štaba, koji se svakodnevno publikuju javnosti na području Republike Srbije u porastu je broj zaraženih, hospitalizovanih, lica za preglede u kovid ambulantama i preminulih. Povećanje novoobolelih prisutno je i na teritoriji Mačvanskog upravnog okruga, pa se epidemiološka situacija pogoršava.

Inspekcijskim organima lokalnih samouprava, komunalnoj miliciji i republičkim inspekcijama koje su angažovane u kontrolama, u subotu 23. oktobra su dostavljeni instrukcija i Uredba o dopuni Uredbe Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, od 22. 10. 2021. godine.

Da bi sprečili dalji rast broja oboleleih moraju se svakodnevno sprovoditi nadzori i promocija vakcinacije kako bi što pre došli do kolektivnog imuniteta.

Od četvrtka 28. oktobra do ponedeljka 01. novembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije. Obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama sa preko 500 ljudi i dalje je na snazi. Redovni nadzori u primeni epidemioloških mera nastavljeni su svakodnevno, po utvrđenoj dinamici.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga, a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.
Izveštaji o sprovedenim kontrolama svakodnevno se dostavljaju Mačvanskom upravnom okrugu.

Od četvrtka 28. oktobra do ponedeljka 01. novembra sprovedeno je 984 nadzora, u kojima je učestvovalo 95 inspektora. Tokom nadzora protivepidemijskih mera inspektori su utvrdili tri nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika i korona redara. Za utvrđene nepravilnosti izrečene su sledeće mere: dva naloga od po 150. 000 dinara; jedan nalog od 30. 000 dinara i četiri naloga od po 5. 000 dinara. Izrečena je jedna mera zabrane obavljanja delatnosti.

Od 19. marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi upozoravaju da se situacija pogoršava. Apeluje se na građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa