16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: Zvanična FB stranica turnira, Turnir 2019.

Foto: Zvanična FB stranica turnira, Turnir 2019.

4. IZDANjE MEĐUNARODNOG TURNIRA

Futsal božićni turnir

Posle jedne godine pauze usled nestabilne epidemiološke situacije, tradicionalni međunarodni „Božićni turnir u futsalu“ ponovo će biti organizovan u Šapcu. Od 24. decembra do 9. januara, u hali „Zorka“ prijavljene ekipe za četvrto izdanje Turnira nadmetaće se u osam starosnih kategorija, a među takmičarskim kategorijama su i klubovi.

-Šabački turnir je među liderima po pitanju organizacije i brojnosti učesnika. Ekipe će se nadmetati u futsalu, ne malom fudbalu, sa kompletnim futsal pravilima. Ovaj turnir je naš način podrške razvoju ovog sporta u Srbiji, te stoga apostrofiramo i mlađe kategorije, na čemu insistira i Bojan Pavićević, direktor u FSS zadužen za futsal i ženski fudbal. Naši prijatelji iz Opštinskog fudbalskog saveza Šabac obezbedili su pomoć za sve klubove zainteresovane da nastupe u toj kategoriji. Obezbedili su po 4.000 dinara za svaki, te umesto 12.000, klubovi sa teritorije OFS Šabac plaćaju kotizaciju u iznosu od 8.000 dinara – ističe administartor turnira Luka Stanimirović.

Maroko u Šapcu
Dan po završetku Turnira, 10. januara, Šabac će drugi put biti domaćin futsal reprezentaciji Srbije. U poslednjem pripremnom meču pred oslazak na Evropsko prvenstvo, naša reprezentacija će u hali „Zorka“ ugostiti reprezentaciju Maroka, jednu od vodećih futsal selekcija u Africi. Pre nepune tri godine, Srbija u Šapcu igrala protiv Irana.



Na Evropskom prvenstvu u Holandiji (19.01 – 06.02) Srbija je u grupi A zajedno sa domaćinom, Portugalom i Ukrajinom.


Prijave su moguće do 22. decembra, svakog radnog dana, u Sokolskom domu, kao i telefonskim putem. U sredu, 22. od 20 časova biće orgnizovan žreb učesnika.

- Prethodno, treće izdanje Turnira okupilo je 147 ekipa, a mi želimo da prevaziđemo taj broj i da bude više od 150 ekipa. Već sada postoji veliko interesovanje. U predstojećim danima očekujemo još više prijava. Nagradni fond je do milion dinara, poznate su i nagrade u kategoriji seniora. Pobednički tim osvaja 400.000, drugoplasirani 70.000, a trećeplasirani 30.000 dinara- naglašava Stanimirović.
Da sve bude po pravilima futsal igre staraće se najkvalitetniji arbitri u Srbiji naglašavaju organizatori.

Foto: Zvanična FB stranica turnira, Detalji iz 2019.


-Turnir je i prilika za sudije iz Šapca da se iskažu, oni će imati prednost u prvom delu, a za završnicu smo obezbedili i futsal arbitre iz naše prve lige predvođene Vladanom Radulovićem i Miljanom Jockovićem – dodao je Dušan Josipović, zadužen za organizaciju sudija na takmičenju.
Mečevi će biti organizovani u popodnevnom i večernjem turniru. Organizator turnira je MM stars agencija, uz pomoć prijatelja i sponzora turnira i pokroviteljstvo grada Šapca.,
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa