Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: Званична ФБ страница турнира, Турнир 2019.

Фото: Званична ФБ страница турнира, Турнир 2019.

4. ИЗДАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ТУРНИРА

Футсал божићни турнир

После једне године паузе услед нестабилне епидемиолошке ситуације, традиционални међународни „Божићни турнир у футсалу“ поново ће бити организован у Шапцу. Од 24. децембра до 9. јануара, у хали „Зорка“ пријављене екипе за четврто издање Турнира надметаће се у осам старосних категорија, а међу такмичарским категоријама су и клубови.

-Шабачки турнир је међу лидерима по питању организације и бројности учесника. Екипе ће се надметати у футсалу, не малом фудбалу, са комплетним футсал правилима. Овај турнир је наш начин подршке развоју овог спорта у Србији, те стога апострофирамо и млађе категорије, на чему инсистира и Бојан Павићевић, директор у ФСС задужен за футсал и женски фудбал. Наши пријатељи из Општинског фудбалског савеза Шабац обезбедили су помоћ за све клубове заинтересоване да наступе у тој категорији. Обезбедили су по 4.000 динара за сваки, те уместо 12.000, клубови са територије ОФС Шабац плаћају котизацију у износу од 8.000 динара – истиче администартор турнира Лука Станимировић.

Мароко у Шапцу
Дан по завршетку Турнира, 10. јануара, Шабац ће други пут бити домаћин футсал репрезентацији Србије. У последњем припремном мечу пред ослазак на Европско првенство, наша репрезентација ће у хали „Зорка“ угостити репрезентацију Марока, једну од водећих футсал селекција у Африци. Пре непуне три године, Србија у Шапцу играла против Ирана.



На Европском првенству у Холандији (19.01 – 06.02) Србија је у групи А заједно са домаћином, Португалом и Украјином.


Пријаве су могуће до 22. децембра, сваког радног дана, у Соколском дому, као и телефонским путем. У среду, 22. од 20 часова биће оргнизован жреб учесника.

- Претходно, треће издање Турнира окупило је 147 екипа, а ми желимо да превазиђемо тај број и да буде више од 150 екипа. Већ сада постоји велико интересовање. У предстојећим данима очекујемо још више пријава. Наградни фонд је до милион динара, познате су и награде у категорији сениора. Победнички тим осваја 400.000, другопласирани 70.000, а трећепласирани 30.000 динара- наглашава Станимировић.
Да све буде по правилима футсал игре стараће се најквалитетнији арбитри у Србији наглашавају организатори.

Фото: Званична ФБ страница турнира, Детаљи из 2019.


-Турнир је и прилика за судије из Шапца да се искажу, они ће имати предност у првом делу, а за завршницу смо обезбедили и футсал арбитре из наше прве лиге предвођене Владаном Радуловићем и Миљаном Јоцковићем – додао је Душан Јосиповић, задужен за организацију судија на такмичењу.
Мечеви ће бити организовани у поподневном и вечерњем турниру. Организатор турнира је ММ старс агенција, уз помоћ пријатеља и спонзора турнира и покровитељство града Шапца.,
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa