16. decembar 2021.16. dec 2021.
Foto: RK Metaloplastika, Obilić pre pauze

Foto: RK Metaloplastika, Obilić pre pauze

RUKOMET: SUPER LIGA

Razigravanje za plej of

Prvi deo rukometne sezone u Srbiji biće okončan predstojećeg vikenda kada Metaloplastika svojim navijačima želi srećnu Novu godinu uz meč i svi očekuju trijumf protiv beogradskog Obilića. Šapčani su apsolutni favoriti, a kako dva tima ne nastavljaju istim putem, već će domaći u plej of, gosti u plej aut, meč nema rezultatski značaj, ali niko ne voli na dugu pauzu posle poraza. Rezultatska rasterećenost daje priliku treneru Kažiću da razigra još neke igrače.

-Kada smo obezbedili i matematički plej of, odlučili smo da damo veću priliku igračima sa manjom minutažom, ali i da ih suočimo sa pritiskom pobede, jer će svaki od igrača biti potreban u plej ofu. Zadovoljan sam kako su odgovorili na zadatke i očekujem da i protiv Obilića budu na nivou i da godinu na domaćem terenu završimo pobedom – istakao je Miodrag Kažić, trener Metaloplastike.

Jasno je, pobeda donosi drugo mesto koje nema numeričke benefite za plej of, ali zvuči lepše od trećeg mesta. Obilić je igrao egal sa Vojvodinom 40 minuta, vodio na poluvremenu, poklekao u poslednjem kvartalu. Pre toga je savladao Crvenu Zvezdu, te iako je na dnu tabele, forma je u usponu. Od prethodnog vikenda je jasno, u plej ofu, 14 kola će igrati: Vojvodina, Dinamo, Radnički, Partizan, Dubočica, Rudar, Šamot i Metaloplastika. U plej autu: C. Zvezda, Jugović, Obilić, Proleter, Spartak, Mokra Gora i Železničar.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa