10. novembar 2011.10. nov 2011.
PRVA ŠAPČANKA NA MON BLANU

VELIČANSTVENO JE BITI NA KROVU EVROPE

Naša sugrađanka Olivera Kačarević, sa još tri člana srpske ekspedicije, 25. septembra osvojila najviši vrh Alpa i Zapadne Evrope
Još uvek preživljavam sve u sebi. Ovo je bilo nenadano. Jesam se intenzivno pripremala, silno želela da se ove godine popenjem na Mon Blan, ali u julsku ekspediciju nisam mogla da uđem iz finansijskih razloga. U septembru su se sve kockice složile, i na samom kraju sezone, kada se niko ne penje, mi smo uspeli da napravimo izuzetan podvig i savladali Krov Evrope ““ kaže Olivera Kačarević.
Uspon je trajao četiri dana. Zbog kraja sezone, opšti uslovi su bili nepovoljniji. Ali bez obzira na sve, Olivera, Dragan Pavlović, Branko Banduka i Ivan Gregus, 25. septembra su se našli na Krovu Evrope.
-Naše pripreme su se svele na kraju na bukvalno praćenje vremenske prognoze ispred računara. Svi su nam govorili da je nemoguće da se popenjemo u tom periodu. Tvrdili su da gajimo lažne iluzije, bez potrebe bacamo novac. Svi se penju na Mon Blan u julu, početkom avgusta, jer su tada optimalni uslovi. Međutim naši drugovi iz Beograda i Sremske Mitrovice su upravo bili u jeku sezone a nisu uspeli da se popnu ““ priča Olivera i objašnjava da su početne neugodnosti nastale samo zbog ljudskog faktora, priroda je bila više nego blagonaklona.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa