30. decembar 2021.30. dec 2021.
Neophodno  poštovanje mera
Nedeljni izveštaj načelnika MUO

Neophodno poštovanje mera

Od četvrtka 23. decembra do ponedeljka 27. decembra pojačan je intenzitet koordinisanih nadzora republičkih inspekcija i komunalne inspekcije/ milicije, o čemu su gradonačelnici gradova, predsednici opština i rukovodioci inspekcijskih službi obavešteni, kako bi se sačinio plan nadzora za produženi vikend.

U primeni je i obaveza dostavljanja izveštaja o održanim manifestacijama u lokalnim samoupravama sa preko 500 ljudi . Redovni nadzori se sprovode po utvrđenoj dinamici.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u svakodnevnoj komunikaciji sa rukovodiocima republičkih inspekcijskih službi i inspekcijskih službi lokalnih samouprava sa područja Upravnog okruga,a u kontrole su uključeni svi raspoloživi ljudski i materijalni resursi.

Od četvrtka 23. decembra do ponedeljka 27. decembra sprovedeno je 1.253 nadzora, u kojima je učestvovalo 113 inspektora. Tokom nadzora inspektori su utvrdili 6 nepravilnosti koje se odnose na ličnu zaštitnu opremu korisnika i ličnu zaštitnu opremu zaposlenih u kontrolisanim objektima. Za navedene nepravilnosti izrečene su sledeće mere: jedan prekršajni nalog od 300.000 dinara, jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara, dva prekršajna naloga od po 30.000 dinara i tri prekršajna naloga od po 5.000 dinara.

Od 19.marta počeo je sa radom CENTAR ZA KOVID 19 MERE.Centar se nalazi na internet adresi inspektor.gov.rs Svi zainteresovani mogu postaviti pitanja.

Zdravstvena struka i nadležni državni organi i dalje apeluju na sve građane da poštuju naložene epidemijske mere i da se vakcinišu, kako bi u što krećem roku došli do kolektivnog imuniteta.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa