10. novembar 2011.10. nov 2011.
PROFESOR MIRKO NAGL DOKTOR FIZIKE

ZADOVOLjSTVO ISTRAŽIVANjA

Profesor Šabačke gimnazije Mirko Nagl doktorirao na temu “Primena naučnog metoda u nastavi fizike u društveno jezičkom smeru gimnazije“. Po tome je i prvi doktor metodike nastave u Srbiji
Ugledni profesor Šabačke gimnazije Mirko Nagl, ovih dana je svoju ljubav za fizikom unapredio doktorskom disertacijom kojom se svrstava u red naučnika opredeljenih da potvrde tezu da su radoznalost i zadovoljstvo istraživanja svojstveni ljudskom duhu. Po obrazovanju profesor fizike i astronomije, već šesnaest godina predaje u prestižnoj Gimnaziji koja je iznedrila mnoga u svetu nauke poznata imena, magistrirao je 2.000 godine i promenama po “Bolonji“ opredelio se da nastavi stručno unapređivanje.
- I da nije bilo zakonskih promena po “Bolonji“, želeo sam da svoju karijeru zaokružim doktoratom. Naravno, birao sam temu koju već godinama u sebi nosim, odnosno od dana kada sam bio mlad profesor, da deci prikažem fiziku u pravom svetlu - kaže, sada već doktor Mirko Nagl koji je odbranio tezu pod naslovom “Primena naučnog metoda u nastavi fizike u društveno jezičkom smeru gimnazije“.
Pošto metodika nastave ne postoji u Beogradu gde je studirao i magistrirao, odlučio se da doktorsku tezu brani na Univerzitetu, odnosno na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Tamo je nekoliko meseci pre odbrane teze saznao da će biti prvi doktor metodike nastave u Srbiji, što je svakako čast i za njega ali i za školu u kojoj predaje. Zato se uz zahvalnost svojim mentorima, zahvalio i Šabačkoj gimnaziji, učenicima, kolektivu i direktoru koji su mu omogućili da sprovede istraživanje ali i porodici, supruzi Jeleni, ćerkama Anđeli i Valeriji, na ljubavi, razumevanju i toleranciji što su bili zapostavljeni zbog njegove posvećenosti radu a tu je i zahvalnost roditeljima Ljiljani i Goranu, koji su uvek od njega očekivali istrajnost, odgovornost i svesrdno ga podržavali.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa