3. februar 2022.3. feb 2022.
Foto: Z. Divljaković, Pripreme za proleće

Foto: Z. Divljaković, Pripreme za proleće

FUDBAL: FK MAČVA

Zahuhtavanje priprema

Promene u igračkom kadru. Odigran prvi pripremni meč. Od subote ekipa u Krupnju nastavlja pripreme. Previđeno još nekoliko pripremnih duela
Tri nedelje je do nastavka prvoligaških izazova za Mačvu i nastavka borbe za plej of i čuvanje nade da bi možda ekipa mogla i do baraža za Super ligu. Sasatv će pretrpeti delimične izmene u odnosu na jesen, to je jasno.

Prelazni rok u Mačvi se značajno ubrzao zabeleženo je nekoliko promena, kako u dolascima, tako i u odlascima iz šabačkog kluba.

Na pozajmicu iz Beverena (Belgija) stigao je Nikola Pejčić, mladi defanzivac rođen 2000. godine u Antverpenu (Belgija). Do sada je nastupao za Behem, Beršot, Mehelen i Vasland Beveren. U trećem rangu belgijskog fudbala u prvom delu sezone zabeležio osam nastupa.

U klub je stigao, odnosno vratio se Miloš Savić (1997), čuvar mreže koji je ponikao u Mačvi, potom nastupao za Dunav, kratko u Mačvi, boravio u inostranstvu Vaserlandu i Ren Lozani, a poslednji klub pre dolaska u Šabac bila je Mačva iz Bogatića.

Pre njih je ugovor sa klubom potpisao Živorad Arnautović, doskorašnji igrač Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Ognjen Mijailović (2002) preporučio se dobrim igrama u dosadašnjem toku sezone i od nedavno je novi član Crvene Zvezde. Već u drugom delu sezone će biti među članovima Crvene Zvezde, ali će, kako su najavili iz redova šampiona Srbije, najpre na pozajmicu u Grafičar ili neki drugi prvoligaški klub. Tokom jeseni je u Mačvi 12 puta započinjao meč, a postigao je i dva gola.

Foto: FK Mačva (zv. strana FB), N. Pejčić


Stefan Trimanović produžio je ugovor sa Mačvom, ali će u drugom delu sezone, zajedno sa Nikolom Subotićem i Vladimirom Jovanovićem biti na pozajmici u Timoku iz Zaječara.

Ranije su ekipu napustili golman Strahinja Manojlović koji je novi čuvar mreže Grafičara i Petar Gigić kome je istekla pozajmica i nastupaće na proleće u ekipi Železničara iz Pančeva.

Prva faza završena
Fudbaleri Mačve do kraja nedelje će nastaviti sa treninzima u Šapcu, na terenu sa veštačkom travom, a onda odlaze u obližnju bazu Krupanj gde će nastaviti rad kroz desetodnevni pripremni period i nekoliko pripremnih duela. Prvi su već odigrali u Šapcu, protiv Budućnosti, bez pobednika, ali sa mnogo golova 3:3 (Belić, Marjanović i Adamović strelci), ali su „crveno-crni“ zbog problema sa virusom i povredama nastupali nekompletni.

-Možemo da budemo zadovoljni dosadašnjim delom priprema, izuzev problema koje imamo sa virusom. Momci koji treniraju, rade dobro. Odigrali utakmicu protiv dobre ekipe iz Dobanovaca, u konkurenciji za tim nije bilo četiri-pet igrača od kojih očekujemo da budu nosioci igre Mačve na proleće. Ono što raduje je odnos, naravno predstoji mnogo rada ispred nas, pre svega na tehničkom planu da napredujemo i da ispravljamo greške - istakao je Boris Savić, trener Mačve.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa