Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Фото: З. Дивљаковић, Припреме за пролеће

Фото: З. Дивљаковић, Припреме за пролеће

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Захухтавање припрема

Промене у играчком кадру. Одигран први припремни меч. Од суботе екипа у Крупњу наставља припреме. Превиђено још неколико припремних дуела
Три недеље је до наставка прволигашких изазова за Мачву и наставка борбе за плеј оф и чување наде да би можда екипа могла и до баража за Супер лигу. Сасатв ће претрпети делимичне измене у односу на јесен, то је јасно.

Прелазни рок у Мачви се значајно убрзао забележено је неколико промена, како у доласцима, тако и у одласцима из шабачког клуба.

На позајмицу из Беверена (Белгија) стигао је Никола Пејчић, млади дефанзивац рођен 2000. године у Антверпену (Белгија). До сада је наступао за Бехем, Бершот, Мехелен и Васланд Беверен. У трећем рангу белгијског фудбала у првом делу сезоне забележио осам наступа.

У клуб је стигао, односно вратио се Милош Савић (1997), чувар мреже који је поникао у Мачви, потом наступао за Дунав, кратко у Мачви, боравио у иностранству Васерланду и Рен Лозани, а последњи клуб пре доласка у Шабац била је Мачва из Богатића.

Пре њих је уговор са клубом потписао Живорад Арнаутовић, доскорашњи играч Радничког из Сремске Митровице.

Огњен Мијаиловић (2002) препоручио се добрим играма у досадашњем току сезоне и од недавно је нови члан Црвене Звезде. Већ у другом делу сезоне ће бити међу члановима Црвене Звезде, али ће, како су најавили из редова шампиона Србије, најпре на позајмицу у Графичар или неки други прволигашки клуб. Током јесени је у Мачви 12 пута започињао меч, а постигао је и два гола.

Фото: ФК Мачва (зв. страна ФБ), Н. Пејчић


Стефан Тримановић продужио је уговор са Мачвом, али ће у другом делу сезоне, заједно са Николом Суботићем и Владимиром Јовановићем бити на позајмици у Тимоку из Зајечара.

Раније су екипу напустили голман Страхиња Манојловић који је нови чувар мреже Графичара и Петар Гигић коме је истекла позајмица и наступаће на пролеће у екипи Железничара из Панчева.

Прва фаза завршена
Фудбалери Мачве до краја недеље ће наставити са тренинзима у Шапцу, на терену са вештачком травом, а онда одлазе у оближњу базу Крупањ где ће наставити рад кроз десетодневни припремни период и неколико припремних дуела. Први су већ одиграли у Шапцу, против Будућности, без победника, али са много голова 3:3 (Белић, Марјановић и Адамовић стрелци), али су „црвено-црни“ због проблема са вирусом и повредама наступали некомплетни.

-Можемо да будемо задовољни досадашњим делом припрема, изузев проблема које имамо са вирусом. Момци који тренирају, раде добро. Одиграли утакмицу против добре екипе из Добановаца, у конкуренцији за тим није било четири-пет играча од којих очекујемо да буду носиоци игре Мачве на пролеће. Оно што радује је однос, наравно предстоји много рада испред нас, пре свега на техничком плану да напредујемо и да исправљамо грешке - истакао је Борис Савић, тренер Мачве.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa