3. februar 2022.3. feb 2022.
V. Rosić (foto: I. Đ.)

V. Rosić (foto: I. Đ.)

ATLETIKA: PRVENSTVO SRBIJE

Šampionski poduhvati

Dva atletska takmičenja prethodnog vikenda u Beogradu, donela su značajna postignuća za atletiku našeg kraja. Borili su se juniori na Prvenstvu Srbije, kao i najbolji višebojci naše države do 18 godina.
Takmičar badovinačkog „Sprinta“ Veljko Rosić osvojio je titulu šampiona u sedmoboju za mlađe juniore uz bodovni saldo od 4.440 poena i četiri lična rekorda. Još važnije je da su njegovi trenutni rezultati iznad norme za Evropsko prvenstvo juniora i da je blizu poziva.

Među višebojcima, iako nisu dosegli odličja, nekoliko ličnih rekorda postavili su članovi „Sprinta“: Stefan Lazić, Nataša Perović, Stefan Jakšić i Nikola Perić.

U prethodnom izdanju Glasa Podrinja nismo imali kompletan izveštaj sa takmičenja najboljih do 14 i 16 godina, odnosno višebojaca do 20 godina, te sada upotpunjujemo izveštaj. Aleksandar Dvokić je bio prvi, a Ognjen Puljezević treći u namdmetanju hodača na 1.000 metara.


Na istovremeno organizovanom Prvenstvu Srbije za atletičarke i atletičare do 20 godina, tri kluba su donela četiri odličja. Srebrne medalje su zaslužili Milica Poznanović koja brani boje AŠK Tempa koja je bila druga u bacanju kugle, odnosno mladi hodač Sprinta Dragan Bohnec vicešampion u hodanju na 3.000 metara uz lični rekord. Bronze su osvojili Željko Teodorović, sa grbom šabačkog „Cera“, koji je zaslužio bronzu na 3.000 metara (trčanje), odnosno Dejan Rosić (Sprint) u skoku motkom.

Nastavak sezone u dvorani je predviđen već za predstojeći vikend kada su planirani Prvenstvo Srbije za seniore, odnosno Prvenstvo višebojaca do 16 godina.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa