10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PREDSTAVNICI DVD “GRUŠIĆ” NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Šabac među retkima prepoznao značaj DVD-a

Vrednost opreme je oko 350.000 dinara. Drugi deo opreme, za još 13 članova, treba da stigne u toku ovog meseca, tako da će ukupna vrednost opreme biti nešto manja od milion dinara
Predstavnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Grušić” u ponedeljak je, u Gradskoj kući, ugostio gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Ovom prilikom im je zvanično uručio uniforme koje su obezbedili Vatrogasni savez Srbije i Sektor za vanredne situacije.

-Mi na ovaj način povećavamo bezbednost građana Šapca. DVD “Grušić” je formirano u junu i sada su dobili opremu i počinju im teoretske i praktične obuke, tako da će biti potpuno spremni za situacije u kojima treba da deluju. Oni će priteći prvi u pomoć do dolaska profesionalne jedinice. Siguran sam da je ovo dobar put i da postajemo primer dobre prakse. Posle usvajanja Zakona smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja je formirala DVD. Nećemo se zadržata na jednom. Član Gradskog veća zadužen za bezbednost, Zoran Zdravković, namerava da se ovakva društva oforme i u Mačvi i u Posavotamnavi, tako da svi pravci budu podjednako obezbeđeni vatrogasnim društvima, rekao je gradonačelnik Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Vrednost opreme je oko 350.000 dinara. Drugi deo opreme, za još 13 članova, treba da stigne u toku ovog meseca, tako da će ukupna vrednost opreme biti nešto manja od milion dinara.

Foto: "Glas Podrinja"


Siguran sam da je ovo dobar put i da postajemo primer dobre prakse. Posle usvajanja Zakona smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja je formirala DVD


-Šabac je prepoznao ulogu i značaj formiranja DVD-a na teritoriji jedinice lokalne samouprave. DVD “Grušić” je mlado DVD, među prvima formirano, nakon usvajanja novog Zakona o dobrovoljnom vatrogastvu. Operativna jedinica ovog DVD-a ima 23 člana. Pošto su pripadnici Dobrovoljne vatrogasne jedinice prošli kategorizaciju i lekarske preglede, Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu sprovesti njihovu obuku. DVD “Grušić” je dobilo materijalno-tehnička sredstva neophodna za funkcionisanje i rad. Nakon obuke i dobijanja vozila, koje je gradonačelnik obećao, staviće se u operativnu funkciju i značiće mnogo za bezbednost grada i kao pomoć pripadnicima vatrogasno-spasilačkih jedinica, istakao je v.d. načelnika Odeljenja za vanredne situacije Ivan Spajić.

Prijemu su prisutvovali i načelnik Policijske uprave Šabac Aleksandar Vilotijević i Član Gradskog veća zadužen za bezbednost Zoran Zdravković.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa