10. februar 2022.10. feb 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Razvoj i unapređenje saobraćajnog vaspitanja

Pažljivkova smotra

Učešće uzelo šest škola i šest vrtića. Smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda
Prva faza „Pažljivkove smotre“ održana je u sredu u Šapcu. Reč je o školskoj smotri koju realizuju Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

Tim povodom, članovi Saveta posetili su Osnovnu školu „Janko Veselinović“.
- Agencija za bezbednost saobraćaja svake godine posmatra i prati rad svih lokalnih zajednica, odnosno Saveta za bezbednost i na osnovu toga pravi selekciju lokalnih samouprava koje mogu da učestvuju u realizaciji ove smotre – rekla je Sandra Mićić član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja.

Pažljivkova smotra je smotra dece predškolskog uzrasta i učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola, na temu bezbednosti saobraćaja. Cilj realizacije smotre je razvoj i unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece, a posebno unapređenje znanja i stavova o bezbednom učešću dece u saobraćaju. Deca će se nadmetati u četiri faze: školska, opštinska, regionalna i republička smotra.

-Šabac je jedan od gradova koji uzima učešće svake godine. Poslednje godine učešća ostvarili smo veliki broj bodova što nas je svrstalo u sam vrh. Mnogo smo vremena posvetili samom pripremanju dece tokom cele godine – dodala je Sandra Mićić.

Učešće su ove godine uzele škole: OŠ „Janko Veselinović“, OŠ „Nikolaj Velimirović“, OŠ „Jevrem Obrenović“, OŠ „Laza K. Lazarević“, OŠ „Dositej Obradović“ u Volujcu i OŠ „Majur“ u Majuru, i vrtići „Pčelica“, „Bubamara“, „Mladost“, „Sloboda“, „Bajka“ i „Bambi“. U Šapcu se ukupno nadmetalo preko 1100 predškolaca i školaraca.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa