10. februar 2022.10. feb 2022.
Borba za Drugu ligu
KOŠARKA: PRL „ZAPAD“

Borba za Drugu ligu

Utakmica poslednjeg kola nije imala rezultatski značaj za šabački M015 i poraz od Zlatara nema efekta, jer ni pobeda ne bi donela bodove pred najvažniji deo sezone, doigravanje, plej of gde će najbolji tim izboriti plasman u tzv. savezni rang, odnosno biti deo Druge lige u sezoni 2022/23. godini.

Šabac ekipu u tom rangu nije imao od 2014. godine kada je tamo nastupao OKK Šabac. Sada priliku za to dostignuće ima M015, startna pozicija je odlična, no Šapčani su debitanti u plej ofu na nivou Prve regionalne lige i jasno je da ih očekuje osam teških i važnih mečeva.

U čitavoj dosadašnjoj sezoni M015 je pretrpeo samo dva poraza i od mogućih 12, u plej of će preneti 11 bodova. Bolji od njih će na startu biti kragujevački Radnički 1950 koji je preneo maksimalnih 12. Preostalih šest ekipa je na početku značajno iza vodećeg dvojca, no iz pozicije rasterećenih ekipa mogli bi učiniti pomoć nekom od prvih favorita. Uz dva međusobna meča Radničkog i M015, Šapčane očekuju mečevi protiv: Jagodine, Plane i Požarevca, u Šapcu i u gostima, dok će Radnički morati protiv: Ivanjice, Mileševca i Loznice.

Radnički ima 12 bodova na startu, M015 11, Ivanjica i Jagodina po devet, Plana, Mileševac i Loznica po osam, Požarevac sedam.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa