17. novembar 2011.17. nov 2011.
VIJETNAM

DELTA REKE MEKONG, I NjENIH DEVET ZMAJEVA

Istorija kaže da je davno, u vremenu koje se jedva pamti, na tom istom mestu živela kraljica koja je bila izuzetno lepa i jaka gotovo kao najsnažniji muškarac. U njenom kraljevstvu je bilo svega u izobilju; domaćih životinja, ribe, voća, povrća, pirinča, i svi su živeli u miru i sreći.
O tom narodu i plodonosnoj reci se daleko čulo. Jednog dana, (u prvom veku naše ere) ploveći iz daleke Indije, pojavio se ratoborni vojskovođa, želeo je da osvoji celu teritoriju koja je pripadala delti. Sa svojom vojskom se iskrcao na obalu, sukobio se sa vojskom lepe kraljice i - pobedio! Posle izvesnog vremena, kada se njegovo osvajačko raspoloženje zadovoljilo, pobednik je otkrio kraljičinu neodoljivu lepotu. Opčinjen njom zaljubio se i vremenom uspeo da zadobije njeno srce. Venčali su se, i tim činom započelo je stvaranje velike i moćne dinastije Hunang čije carstvo je zauzimalo teritoriju sadašnjeg Južnog Vijetnama.
Velika i moćna reka Mekong, muljevito ““ žuta i dugačka četiri hiljade i osamsto kilometara, uliva se u Južno Kinesko more. To se oduvek znalo ali, ono za čim se godinama tragalo, prerastajući gotovo u misteriju, bilo je pitanje gde izvire ta moćnica?!

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa