10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Centar za stručno usavršavanje Šabac

Moja Srbija u Šapcu

Kroz igru, zabavu i kvizove učenici petog i šestog razreda šabačkih osnovnih škola u Centru za stručno usavršavanje Šabac tokom dva meseca saznaće više o kulturi, jeziku, geografiji i istoriji Srbije
Projekat “Moja Srbija” namenjen učenicima petog i šestog razreda šabačkih osnovnih škola počeo je u Centru za stručno usavršavanje Šabac.

Nacionalni identitet, kulturna baština, isticanje vrednosti i značaja najvažnijih obeležja naše zemlje, naučni i geografski pojmovi, istaknuti umovi koje je iznedrila naša zemlja, književnici samo su neke od oblasti projekta “Moja Srbija”.

Predavači ističu da je ovakav vid usvajanja znanja moderan pristup obrazovanju i nastavi, te deca lakše usvajaju sadržaje kada su im predstavljeni na zanimljiv način.

-Kroz igru učenici će steći nova znanja. Imaće priliku da čuju nove i edukativne sadržaje sa kojima se možda ne susreću tokom redovne nastave u školama. Ove aktivnosti će im svakako značiti i u budućnosti, jer će usvojiti nove tehnike učenja – kaže Tatjana Krasić pedagog.

Predavanja iz srpskog, geografije i drugih brojnih oblasti biće realizovana svake subote, naredna dva meseca.

Foto: "Glas Podrinja"


Cilj projekta je povezivanje škola i učenika radi daljeg razvijanja drugarstva, timskog i takmičarskog duha, ali i sticanje novih znanja i veština u vezi sa Srbijom.

-Posle velikog interesovanja za zimske školice odlučili smo se da realizujemo projekat „Moja Srbija“ u naredna dva meseca. Predavači i realizatori su nastavnici iz OŠ „Laza K. Lazarević“, a učesnici mogu biti osnovci iz svih škola sa teritorije grada okupljeni u timove od pet članova -naglasila je stručna saradnica CSU Ivana Bogićević.

Predavanja će pratiti istraživački zadaci i kviz znanja, a na kraju ciklusa pobednici će dobiti vredne nagrade.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa