10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Još jedno sanitetsko vozilo Domu zdravlja

Za zbrinjavanje najugroženijih pacijenata

Vrednost vozila 4,5 miliona dinara. Koristiće se za zbrinjavanje najugroženijih pacijenata kao i kovid pozitivnih
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ bogatiji je za još jedno sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima iz budžeta Grada opredeljenim za 2022. godinu.

Ključeve novog sanitetskog vozila Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ uručili su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
Vrednost vozila iznosi 4,5 miliona dinara.

-Nama je zdravstvo prioritet i mislimo da smo u ovim teškim vremenima dobro odgovorili na sve izazove koji su pred nas postavili uslovi u kojima smo živeli prethodne dve godine – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i dodao da grad očekuje pomoć države kada su zdravstvene ustanove u pitanju.

- Očekujemo da što pre krenemo sa rekonstrukcijom a možda i izgradnjom nove šabačke bolnice.
Novo sanitetsko vozilo koristiće se za zbrinjavanje najugroženijih pacijenata, ali i kovid pozitivnih.

-Ovo vozilo služiće za zbrinjavanje najurgentnijih stanja pacijenata bilo da su ona izazvana nekom bolešću ili traumom. Vozilo je opremljeno sa ležajem, kardiološkom stolicom koja će služiti za prevoz pacijenata sa akutnim infarktom, edemom pluća s obzirom da oni ne mogu da legnu. Poseduje bocu sa kiseonikom koja je takođe neophodna za transport pacijenata – istakla je dr Jasmina Stanković direktor Doma zdravlja „dr Draga Ljočić“.

Dodala je da je ovo vozilo veoma važno za zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata.
-Pored stručno osposobljenog kadra neophodna je takođe i oprema i vozila kako bismo stigli do najugroženijih pacijenata i ukazali im pomoć.

Ove godine Grad Šabac je za funkcionisanje Doma zdravlja opredelio 55 miliona dinara. Prethodne godine Grad je nabavio dva sanitetska vozila koja koristi služba hitne medicinske pomoći.

-Služba Hitne pomoći je izuzetno važna. Ona uvek treba da reaguje na vreme i potrebno je da ima dobru obuku i obučen kadar. Ogledalo jednog grada jeste hitna pomoć. Koliko su oni sposobni u trenucima kada je to potrebno brzo reaguju i da budu na licu mesta – zaključio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa