10. mart 2022.10. mar 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

TRADICIONALNA AKCIJA IZVIĐAČA

Damama izmamili osmehe

Najmlađi članovi izviđača Odreda porečani “Savski čivijaši” u utorak su damama u centru Šapca delili medenjake koje su sami napravili i ukrasili. Osmomartovska akcija tradicionalno traje već godinama.
-Ovo je tradicija odreda i veoma mi se sviđa. Zanimljivo je, kreativno. Na ovaj način izmamimo osmehe ženama na ulici i ulepšamo im dan ovim malim darom. Ženama, naravno, treba ukazivati pažnju i drugim danima, kaže Lazar Radivojević, učenik Srednje škole primenjenih umetnosti koji je čan izviđača dve godine, a u ovoj organizaciji mu se najviše dopada upoznavanje novih prijatelja i van granica naše zemlje.

Deca su se radovala današnjoj podeli medenjaka, ali možda još više njihovoj pripremi. Nekoliko dana su vredno radili kako bi oko 150 kolačića dobilo željeni izgled.

-Naučio sam da pravim kolače i sviđa mi se da ih šaram. Žene kojima priđemo kako bi im dali poklon uglavnom prvo misle da treba da plate, ali kada shvate da je to naš besplatan znak pažnje oduševe se, navodi Veljko Kodić, učenik trećeg razreda, koji poslastičarske sposobnosti stečene u izviđačima još nije pokazao kod kuće, ali obećava da hoće.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa