10. mart 2022.10. mar 2022.
N. Milovanović (foto: RK Metaloplastika)

N. Milovanović (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Borba za opstanak nade

Posle trijumfa u Kostolcu neophodno slaviti i protiv Aranđelovca da bi se derbi dočekao sa optimiznom. Više kandidata za drugo mesto. Sinoć u Pančevu za F4 Kupa
Metaloplastika nije dobro startovala u plej ofu i sa samo jednom pobedom u prva četiri kola sebe je stavila pred imperativ niza dobrih rezultata kako bi se vratila u borbu za drugo mesto. Sve ukazuje da je Vojvodina opet suviše jaka za druge.

U Kostolcu je bilo teško, kao i uvek, ali su osvojeni bodovi, kao i obično i prvi imperativ je ispunjen. Jevtić i Aidi su bili lideri ekipe, uz odličnu partiju golmana Arsića. Vikend donosi meč u Aranđelovcu protiv Šamota sa kojeg samo dva boda dolaze u obzir, kako bi duel sa Radničkim u Šapcu krajem marta plavi dočekali u dobrom raspoloženju. Kragujevčani su šokirali Partizan u Beogradu, te su sada prvi favoriti za mesto dva. Jasno je da će borba biti neizvesnija nego ranije, jer bar četiri tima sanjaju vicešampionsko zvanje.

Šamot je tim duge tradicije i odlično vođen od poznatog trenera Slobodana Jedoksića. U mladom timu imaju nekoliko iskusnih igrača, pre svih kapitena Lomića, već dugo člana ekipa, potom Milinića, Avramovića. Njihove ambicije su okončane plasmanom u plej of i sa jednim bodom u doigravanju nemaju realne šanse za značajniji plasman. Metaloplastika je favorit, samo što to treba potvrditi na terenu.

Rudar – Metaloplastika 31:34 (19:17)
Sportska hala Kostolac. Gledalaca: 300. Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić (oba Lazarevac). Sedmerci: Rudar 2 (2); MP 2 (2). Isključenja: Rudar 2; MP 8 minuta.
RUDAR: Vuković (2 odbrane), Murina, Merdović 5, Jokić 1, Đorđević 1, Panić 5 (2), Radovanović (5 odbrana), Stanisavljević 4, Stevović 2, Dimitrijević 2, Milošević, Nedeljkov, Tatari 7, Nedeljković 4.
MP: Pavković, Dodić 1, Karić, Jevtić 5, N. Milovanović 1, Ćosić, Srdanović 2, Mirković 1, F. Milovanović 4, Aidi 10, Arsić (9 odbrana), Terzić, Brajović 5, Milenković, Mešter 3 (2), Dakić 2.



-Verujem da je meč u Kostolcu nagovestio naš izlazak iz krize i da ćemo pokazati bolje igre u nastavku. Sve nedostatke se trudimo da otklonimo radom i momci dobro treniriju što me raduje i na čemu baziram optimizam – istakao je Miodrag Kažić.

Mnogo sezonu definiše i ono što se dešavalo sinoć u Pančevu. Ne znamo ishod meča Dinamo – Metaloplastika u četvrtfinalu Kupa. Pobeda je plave odvela na završni turnir i meč sa Dubočicom za finale. Eventualni neuspeh je izazov da se ponovo ekipa stabilizuje.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa