10. mart 2022.10. mar 2022.
T. Kojić (foto: ARKUS liga)

T. Kojić (foto: ARKUS liga)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Bekament za dokazivanje

U trenutku dok čitate ovaj tekst, verovatno ste upoznati sa ishodom četvrtfinala Kupa u kojem je Medicinar dočekao Naisu u sredu uveče. Derbi runde je odlučivao o učesniku finalnog turnira Kupa, ali su to i direktni takmaci za plej of mesto i utakmica bi mogla pokazati ko je trenutno u boljoj formi.

Ligaški okršaj na istom mestu ih čeka 27. aprila, međutim do njega je preostalo još mnogo utakmica i svaka je ključna za obe ekipe u borbi za poziciju četiri. Naravno, niko ne može isključiti Radnički iz trke. Mlade Šapčanke čeka mnogo imperativa, ali ne i ovog vikenda kada gostuje Bekament. Aranđelovac je iskusniji, kvalitetniji tim i najkvalitetniji u Ligi. Plasirale su se izabranice Saše Boškovića u polufinale EHF kupa, sigurno su u polufinalu Kupa i vode na tabeli, usled bolje gol razlike. Sara Garović, Kocić, Zoe Petrović, Preković, Anić, Milošević, većina najboljih u Srbiji na svojim pozicijama nosi dres Bekamenta i u Šabac dolaze kao apsolutni favoriti.

Medicinar je odlično započeo 2022. godinu. U pet mečeva su ostvarene četiri pobede i jedan remi, ekipa se vratila u plej of trku.

-Još nas muče povrede. Obrenović, Kažić i Mandić su važan deo prvog tima, a na njih već dugo ne možemo da računamo. Ponosna sam na devojke koje su izborile dobre rezultate na startu, na mečeve u kojima su se vraćale i osećam želju, samopouzdanje kod njih. Protiv Bekamenta imaju priliku da se dokažu i možemo odmeriti gde smo u odnosu na najbolje timove – ističe trener Sandra Kolaković.
Bekamnet otvara niz teških mečeva. Posle nove pauze sledi meč sa Vojvodinom u Novom Sadu, jedan od najvažnijih u sezoni, potom duel protiv Radničkog u Šapcu, gostovanje u Jagodini i derbi protiv Železničara u Šapcu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa