10. mart 2022.10. mar 2022.
Na vrhu tabele – M015 (foto: ig profil kluba)

Na vrhu tabele – M015 (foto: ig profil kluba)

KOŠARKA: PRL „ZAPAD“

Šapčani ponovo na vrhu

Pobeda u derbiju. Najbolji učinak od svih ekipa u Ligi. Nadigran dosadašnji lider. Svako kolo poseban izazov
Može li šabačka muška košarka ponovo, posle osam godina, imati predstavnika u drugom rangu srpske košarke? Odogovor će biti poznat početkom aprila, ali je sada izvesno da ima, u ovom trenutku najbolji tim Prve regionalne lige „Zapad“. Šabački M015 nadigrao je i zasluženo savladao dosadašnje lider na plej of tabeli, kragujevački Radnički 1950 78:66 kontrolišući igru i rezultat čitav meč.

Ekipa M015 sada ima isti učinak na vrhu tabele kao i Radnički, ali bolji međusobni odnos. Ukoliko bi se gledao učinak tokom cele sezone Šapčani su najbolji. U 18 duela su ostvarili 16 pobeda i dva poraza, Radnički 15 trijumfa i tri neuspeha. Sreća Šumadinaca je bila da su u prvom delu gubili od ekipa koje se nisu plasirale u doigravanje za Drugu ligu, te su se ti porazi brisali u prenosu bodova.

Novi okršaj dva faovorita za prvo mesto je drugog aprila u Kragujevcu, što će biti duel poslednjeg kola.
Mogao bi to biti spektakl, ali samo uz uslov da obe ekipe zadrže dobru formu. Tokom vikenda M015 dočekuje Požarevac, potom ga čeka izuzetno teško gostovanje u Jagodini i duel sa Planom u Šapcu pred put u Kragujevac. Radnički narednog vikedna gostuje u Prijepolju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa