7. april 2022.7. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

DIGI KLINCI POSETILI ŠABAC

Oduševljenje obostrano

Digi Klinci prvi put su posetili Šabac protekle subote. Ova školica programiranja i robotike organizovala je radionice za mališane od 5 do 13 godina.

S obzirom da je odziv bio izuzetan, realizovane su četiri LEGO WE DO radionice , u kojoj su deca učila kako da naprave robota od LEGO kockica i da ga programiraju. Takođe, organizovana je Micro:bit radionica u kojoj su mališani pomoću programabilnog kompjutera kreirali muzički bend od voća, a polaznici Dron radionice učili su da programiraju dron u Skreču i reše prostorni problem.

- Puni smo utisaka. Šabačka deca su pokazala svoju kreativnost i spremnost za inovacije. Oduševljenje je obostrano. Obećali smo da ćemo ponovo doći i izvesno je da hoćemo, kaže Ana Avramović, osnivač i predavač školice Digi klinci.

Digi Klinci osnovani su sa željom da deci omoguće okruženje u kojem će od najranijeg uzrasta naučiti da razvijaju kreativnost i programerski način razmišljanja. U školici rade četiri diplomirana inženjera informacionih sistema, jedan veterinar i jedna diplomirana glumica.

- Naglasak nije samo na učenju, nego na primeni usvojenih znanja u okviru zanimljivih projekata. Naše geslo je – Learning by doing. Inteligencija u koju najviše verujemo i koju podstičemo je ona koja povezuje različita znanja. Vodimo računa da svako znanje koje usvoje, deca ujedno i primene u duhu sopstvenih interesovanja, spremni za izazove 21. veka.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa