19. maj 2022.19. maj 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

RADOVI NA GOTOVO DVA KILOMETRA PUTA

Stigao dugoočekivani asfalt u Orašac

Ovaj put nam je od velikog značaja. Ide do škole, crkve, pošte, mesne kancelarije, ambulante. Svi meštani sela ga koriste, ali i sela okolo: Korman, Žabar, Mišar, Orid. Do sada smo od Gradske uprave dobijali samo povremeno nasipanje šljunka i bila je prašina. Tolike godine smo bili u prašini, a samo smo osam, devet kilometara od Šapca, rekao je meštanin Radosav Stanić
Meštani Orašca konačno dobijaju asfaltni put. Deonica duga oko 1.500 metara povezuje selo sa Oridom, ambulantom, školom i drugim važnim ustanovama, a rade se i još dva kraća puta ukupne dužine oko 400 metara. Put je širok 4 metra, a ukupna vrednost investicije je oko 16,5 miliona dinara.

-Ovaj put nam je od velikog značaja. Ide do škole, crkve, pošte, mesne kancelarije, ambulante. Svi meštani sela ga koriste, ali i sela okolo: Korman, Žabar, Mišar, Orid. Do sada smo od Gradske uprave dobijali samo povremeno nasipanje šljunka i bila je prašina. Tolike godine smo bili u prašini, a samo smo osam, devet kilometara od Šapca, rekao je meštanin Radosav Stanić i zahvalio se Gradskoj upravi, gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću, rukovodstvu “Jugokopa” i svima koji su doprineli da im se put asfaltira.

Foto: "Glas Podrinja"


Gradonačelnik Pajić je posetio radove u Orašcu i čuo od meštana koliko su zadovoljni zbog asfaltiranja.

-Finansijski velika investicija za grad, ali za ove ljude najveća investicija. Meštani su zadovoljni zato što decenijama čekaju ovaj put. Izvođač radova je “Jugokop Podrinje”, firma koja vrlo kvalitetno, u interesu grada i sugrađana, radi puteve za koje je dobila posao na tenderu. Pokušavamo da izađemo u susret svim savetima mesnih zajednica, da čujemo od njih koje su potrebe naših sugrađana i da približimo kvalitet života u selu da bude kao i u gradu. Trudimo se da ne budemo samo privredno najrazvijeniji grad u Srbiji, nego da budemo i najlešpše mesto za život, a za to je potrebno da uradimo kako putnu tako i svaku drugu infrastrukturu u selima, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i najavio da mašine nakon Orašca idu u Mrđenovac, a potom u Desić.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa