9. jun 2022.9. jun 2022.
Na Mediteranskim igrama – U. Obrenović

Na Mediteranskim igrama – U. Obrenović

RUKOMET: MEDITERANSKE IGRE

Od Šapca do Alžira

Troje predstavnika Šapca na rukometnim turnirima Mediteranskih igara. Desetodnevne pripreme pred put u Oran. Igre startuju 25. juna
Najbolje rukometašice i rukometaše Srbije ovog leta očekuju Mediteranske igre u alžirskom Oranu, a na spisku oba selektora, Uroša Bergara, odnosno Tonija Đirone nalaze se članovi dva šabačka kluba, Medicinara i Metaloplastike.

Mladi bek četvrtog ženskog kluba u Srbiji, Una Obenović, ponikla i stasala u školi Medicinara biće jedna od alternativa na bekovskoj poziciji, zajedno sa saigračicom Anom Tomković koja je propustila finiš sezone zbog povrede. Pripreme startuju 13. juna, deset dana kasnije sledi put na sever Afrike, dok dva dana kasnije startuju Igre. Srbija je u grupi B gde su još: Portugal, Severna Makedonija i Turska.

Kod muškaraca selektor Đerona iskazao je poverenje u pivotmena šabačke Metaloplastike Vuka Milenkovića koji je prethodno leto pojačao klub. Njegova konkurencija biće: Popović, Ratković i Pavlović. Na muškom turniru u Oranu nastupa deset reprezentacija, a Srbija je u grupi sa: Italijom, Egiptom, Slovenijom i Tunisom.

Treba napomenuti da na oba spiska ima doskorašnjih rukometašica i rukometaša šabačkih klubova. U ženskoj selekciji je opcija na krilu Srna Sukur, danas igračica Jagodine, dok će u muškom sastavu biti dva doskorašnja golmana Metaloplastike Todor Jandrić i Milan Bomaštar, potom mladi bek Milan Milić, kao i krilni igrač Vukašin Vorkapić.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa