30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Gradonačelnik uručio Vidovdanske nagrade

Nagrađeni najuspešniji učenici i nastavnici

“Podržavamo najbolje učenike i nastavnike, jer sam siguran da je to najbolji način da investiramo u Šabac kao grad budućnosti. Uveren sam da ćemo i u narednom periodu podržati sve inicijative za što bolja postignuća, ali i sve one učenike koji žele da izaberu pravi put, put znanja”
Intoniranjem himne „Bože pravde“ u utorak u dvorištu Gradske kuće otpočela je svečanost na kojoj je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio Vidovdanske nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola i njihovim nastavnicima za izuzetna postignuća na republičkim i međunarodnim takmičenjima u školskoj 2021/22 godini. Nagrađeno je ukupno 232 učenika i 96 nastavnika sa teritorije grada, kao i đaci generacije u tekućoj školskoj godini. Iz gradskog budžeta opredeljeno je tri miliona dinara za ovu namenu.

-Ovo je najlepši dan u mandatu jednog gradonačelnika. Zaista imamo prelepu sliku u dvorištu Gradske kuće, najbolje đake osnovnih i srednjih škola, njihove nastavnike, direktore tih obrazovnih ustanova, vidimo pamet i budućnost grada Šapca. Podržavamo najbolje učenike i nastavnike, jer sam siguran da je to najbolji način da investiramo u Šabac kao grad budućnosti. Uveren sam da ćemo i u narednom periodu podržati sve inicijative za što bolja postignuća, ali i sve one učenike koji žele da izaberu pravi put, put znanja, jer znanje je moć i to nam niko ne može oduzeti. Čestitam đacima generacije i nosiocima republičkih nagrada, jer su pokazali da se vredi truditi i raditi i siguran sam da će u narednom periodu postići vrhunske rezultate na dobrobit grada i svojih porodica- istakao je dr Pajić.

Škola primenjenih umetnosti svake godine dobije mnogo priznanja, pa su i ovog puta profesori Mihailo Simović i Mladen Pantelić podelili uspehe svojih učenika. Simović već deceniju uspešno rukovodi sekcijom za fotografiju i digitalnu grafiku čiji su polaznici svake godine među nagrađenima.
-Na Republičkoj smotri učeničkog likovnog stvaralaštva prvu i treću nagradu osvojili su Dušan Stanojlović i Ksenija Opanković, koja ima i republičku nagradu na konkursu Foto saveza Srbije. Opredelili su se da se i u budućnosti bave umetnošću. Imali su samostalnu izložbu kod nas u školi i isticali se sve četiri godine. Polaznici sekcije su ove godine za Noć muzeja u školi priredili retrospektivnu izložbu najuspelijih radova za deset godina izlagačke delatnosti u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. To je potvrda da deca dobijaju kvalitetno znanje i da se njihov rad vrednuje i prepoznaje i na nekim drugim instancama, a ne samo kod nas u školi- objasnio je Simović.
Pantelić je drugi put, posle tri godine, dobitnik priznanja zaslužni likovni pedagog Srbije koje mu veoma znači.
-To mi je potvrda da radim kako treba i da decu učim na pravi način. Ove svečanosti mnogo znače kao kruna zajedničkog rada na kraju školske godine. Pored toga, i đaci su dobili nagrade, što je lep način da im se oda priznanje za rad i zalaganje. Iz oblasti slikarstva Vladislav Vlahović je dobio prvu, a Nataša Gvozdenac drugu nagradu, dok je Teodora Jovanović drugonagrađena iz oblasti crteža- napomenuo je Pantelić.


Stefan Trifunović iz OŠ „Nikolaj Velimirović“ je prvonagrađeni iz matematike, dok je kao učenik drugog razreda Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ na republičkom takmičenju iz teorije muzike- predmet solfeđo imao maksimalnih 100 poena.

-Veoma sam ponosan na svoj uspeh, ali mi je istovremeno žao što se rastajem od osnovne škole i učiteljice. Ipak, radujem se novim izazovima koje će pred mene postaviti nastavak obrazovanja- objasnio je Stefan.

Foto: "Glas Podrinja"


Đak generacije Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika Šabac, smer veterinarski tehničar, Tara Cvetković, istakla je da je presrećna zbog uspeha koji je uspela da ostvari u školi, ali i u oblasti umetnosti.

-Pored toga što sam uspešna u školi, bavim se i baletom i ove četiri godine su bile ispunjene uspesima i na umetničkom polju, a i u obrazovanju. Upravo sam saznala i da sam primljena na Fakultet veterinarske medicine, tako da sam veoma srećna zbog toga- naglasila je Tara.

Učenici su za osvojenu jednu nagradu dobili 10.000, za dve i tri 15.000, dok su za četiri i više nagrađeni sa po 20.000 dinara. Isti iznosi pripali su nastavnicima za jednog, dva i tri, odnosno četiri i više nagrađenih učenika.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa