30. jun 2022.30. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

VIŠE OD 3 MILIONA DINARA ZA STUDENTE

Ulaganje u znanje najbolja investicija

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić potpisao je ugovore sa 17 studenata kojima su odobrene gradske stipendije. Svaki student sa visokim prosekom (preko 9.00) dobija iznos od 180.000 dinara, u šest mesečnih rata.

- Iz gradskog budžeta izdvojili smo više od 3 miliona dinara, jer mislimo da je ulaganje u znanje i mladost najbolja investicija. Ove godine imamo šest stipendista iz društveno-humanističkih nauka, pet sa Medicinskog fakulteta, tri iz oblasti tehničko-tehnoloških nauka, jednog iz umetnosti, jednog iz prirodno-matematičkih nauka i, prvi put ove godine, đaka šabačke Akademije strukovnih studija.

Ovi mladi ljudi su pokazali da se isplati vredno učiti i postizati vrhunske rezultate. Od srca im čestitam i želim da, po završetku školovanja, znanje primene u svom gradu, jer samo znanjem možemo da gradimo od Šapca grad budućnosti, bolji standard i uslove života za sve naše sugrađane, istakao je gradonačelnik Pajić.

„Potrebno je mnogo truda, ali ako nešto jako želite, onda pronađete balans u životu i vremena da stignete sve što poželite. Mnogo mi znači stipendija, drago mi je što moj grad misli na mene“.
(Ana Đermanović, student pete godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9,63)


- Izuzetna mi je čast što imam priliku da budem stipendista grada Šapca. Drago mi je što naš grad na ovaj način podržava svoje studente i podstiče nas da budemo još bolji, jer se trud svakako isplati, kaže Aleksandar Sekulić, student treće godine Ekonomskog fakulteta u Subotici Univerziteta u Novom Sadu sa prosečnom ocenom 9,8.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa