7. jul 2022.7. jul 2022.
ATLETIKA: PRVENSTVO ZA ST. PIONIRE

Novi uspesi

Rana atletska sezona na otvorenom je u finišu, a pretposlednje takmičenje bilo je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire čiji domaćin je bila Sremska Mitrovica. Nastupili su atletičari iz dva ovdašnja kluba, badovinačkog Sprinta i šabačkog AŠK Tempa.

J. Lovčević (foto: AŠK Tempo fb)


U AŠK Tempu se izdvojila Jana Lovčević sa tri odličja, zlatom, srebrom, bronzom. Postala je Jana šampion u bacanju kugle sa dužinom 11,67, vicešampion u bacanju diska sa hitcem 35,02 i bronzana je u kladivu što je ostvarila rezultatom od 33,71 metar. Titulu šampiona ponela je i Nikolina Jeremić u disciplini 300 metara prepone uz vreme 46,32. Zapažen nastup imali su: Milica Milojević, Lazar Kojić, Novak Ris i Dino Lazić.

U. Džinović (foto: AK Sprint fb)


„Sprint“ je bogatiji za dva bronzana odličja. Uroš Džinović je osvojio treće mesto u skoku udalj sa dužinom od 5 metara i 84 centimetra. To je njegov lični rekord, a u poslednjem skoku je bio na većoj dužini od 6 metara, ali uz mali prestup, Džinović je u trci na 100 metara sa preponama oborio i klupski rekord u vremenu 15:30. Drugu medalju zaslužio je Aleksandar Dvokić, hodač Sprinta koji je u trci na 2.000 metara bio treći uz vreme 11:24,47. Iako nisu obezbedili odličje dobru formu su pokazali: Milica Nenadović, Stefan Lazić, kao i Stefan Jakšić.

Vikend pred nama donosi Prvenstvo za starije juniore što će označiti kraj sezone čime će biti stavljena tačka na nacionalna atletska takmičenja do septembra.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa