14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI, PETROVDANSKI DANI 2022.GODINE

Petrovdan skromno a svečarski

Slava opštine je svečarski čin koji je opet godine svake praznik svih praznika i počinje pre svega za najmlađe paljenjem lila. Obeležavanje koje krasi upravo paljenje lila nastavljeno je izložbom Miće Jelić Grnović a večernja služba u hramu ukrašena duhovnom večeri u porti vladimiračke crkve. Sam Petrovdan uz svečanu liturgiju zaokružen je lomljenjem slavskog kolača uz veliki broj građana:

Foto: "Glas Podrinja"


„ Mi se trudimo da nasleđe u tradiciji negujemo ali i da skromno, u duhu vremena u kojem živimo, obeležimo ne zaboravljajući sve što je krasilo i leto za nama, pouzdane saradnike, prijatelje i građane, pre svega one najmlađe kao i najstarije. Prilika je da se kaže da svaki Petrovdan obavezuje da težimo boljem ali i realno živimo, narodski rečeno da se pružimo koliko je guber dug.

Foto: "Glas Podrinja"


Boljitak je želja svih, mogućnosti limitirane ali je najbitnije da damo maksimum i onda će nam veliki biti svaki dan. Svim žiteljima opštine uz želju za dobro zdravlje i lični prosperitet i želja da nam svima svaki naredni Petrovdan bude sve lepši i berićetniji – reči su predsednika opštine Gorana Zarića.

Foto: "Glas Podrinja"


Mladi su opet imali tokom petrovdanskih dana svoje svečarije pa su viđeni maskenbal i animatori, već prepoznatljiva dečija radionica i koncerti kulturno - umetničkih društava „Ćirilo i Metodije“ iz Busija i „Izvor“ iz Starih Banovaca. Bio je poslastica za sebe i koncert Nemanje Stevanović u sedmici koja je iz dana u dan pokazivala bogastvo lepeze života u ovoj opštini, sa željom svih, na mnogaja ljeta.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa