Info

14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Samostalna izložba Dušana Novakovića u KC

U potrazi za odgovorom

Dušan Novaković izložbom u L`esprit kroz umetnčika dela pokušava da odgonetne odgovor na pitanje koje mu je postavio profesor Dragan Lubarda, „Da li je udaljenije ljudsko lice, ili pejzaž?“
Dušan Novaković, grafičar i fotograf, je rođen u Beogradu 1973. godine. Završio je profesionalnu školu fotografije Icart Photo u Parizu 2000. godine i od tada se njome profesionalno bavi. Član je ULUS- a od 2018. godine sa statusom samostalnog umetnika, a šabačkoj javnosti predstavio je po prvi put samostalnom izložbom u Galeriji Kulturnog centra.

-Specifičan. Nesvakidašnji. Energičan. Sjajan umetnik. Plovi kroz sedam svetova. Dušan Novaković izložbom u L`esprit kroz umetnčika dela pokušava da odgonetne odgovor na pitanje koje mu je postavio profesor Dragan Lubarda, „Da li je udaljenije ljudsko lice, ili pejzaž?“ – kaže istoričarka umetnosti Sonja Petrović Jagić napominjući da ovom postavkom autor donosi nov pogled na stvaralaštvo u istraživačkom, tematsko-sadržajnom delu.

Foto: "Glas Podrinja"


- Svojim delovanjem zastupa ideju svaka izložba- novo delo. Ta deviza je postala i zaštitni znak njegove autorske ličnosti koja konstantno istražuje, menja se iz dana u dan i traga za novim. Takav tim umetnika u sebi nosi nomadski poriv za promenama i kretanjima, osvajanjima novog terena, kao i neukrotivu radoznalost duha.

Izložba je otovrena za javnost do 18. Jula u Galeriji Kulturnog centra. Ulaz slobodan za sve zainteresovane ljubitelje umetnosti.
M. Ž.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa