14. jul 2022.14. jul 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U NEDELjU 17.JULA GASTRONOMSKI SPEKTAKL

Vladimirci zovu na Gudijadu novu

Gastronomska svečarija i ove godine će, nadaju se svi, u centru varošice okupiti brojne i učesnike i goste. Biće to prilika da od devet sati zamiriše gostoprimstvo uz pečenje prasadi i kotliće uz podatak da će ove godine biti i oboren dosadašnji rekord u broju učesnika.

Pozivnica je to da se dođe, Vladimirci postaju gastronomski centar a Lokalna samouprava se postarala da sve ide u pravcu optimalnog provoda svih koji dođu. Uz očekivano lepo vreme biće postavljena cisterna za neograničeno osveženje uz valjevsko pivo, druženje, razmene iskustava i tajni u pripremi kotlića i umeću i već prepoznatljive vladimiračke prasetine. Nedelja pred nama biće pozornica pod vedrim nebom u celodnevnom druženju.

Kako dobro raspoloženje zavisi od muzike Lokalna samouprava se pobrinula da bude po meri brenda ove opštine. Već od podneva orkestar Gvozdena Rosića, sam krem onoga što može ponuditi Guča, trubom će razgaliti srca svih. I tako do kraja druženja uz kotliće i prasetinu da bi finale bilo na svečanoj pozornici u bogatom repertoaru orkestra koji u Vladimirce stiže iz prestonice trube Guče.


Ne sumnjajući da će gostiju biti više nego lane Vladimirci i ovim putem zovu na Gudijadu novu. Da se i petrovdanski dani i sama Gudijada 2022 pamte dugo i traju još duže, vele poštovaoci ovog gastronomskog festivala.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa