4. avgust 2022.4. avg 2022.
Vicešampionska zvanja Šapčana (foto: KK Zorka)

Vicešampionska zvanja Šapčana (foto: KK Zorka)

KAJAK: MLAĐE KATEGORIJE

Dvostruki vicešampioni

Mini kajak i pioniri osvojili druga mesta. U Ligi olimpijskih nada šesto mesto ceh nekompletnog sastava. Sezona se tek zahuhtava
Mini kajak, najmlađi kajakaši 2010, 2011, 2012. i 2013. godište Kajak kluba „Zorka“ osvojili su ove sezone ekipno drugo mesto u Ligi koju tradicionalno organizuje Kajakaški savez Srbije. Pozicije zauzete već na početku takmičenje, potvrdili su i zadržali u presotalom delu, te su sa ukupno 653 boda iz četiri prvenstvena kola zaslužili drugu poziciju iza ove godine zasluženo najboljeg Tarketa iz Bačke Palanke, a ispred bezdanskog „Dunava“. Ukupno se nadmetalo 25 ekipa ovog leta. U poslednjem kolu mini kajak selekcija je osvojila, gledano samo po rezultatima iz Zabrežja, domaćina poslednje runde, četvrto mesto. Pojedinačna odličja su doneli: Andrić, Grubješić, Milanković i Ilić drugi u četvercu na 500 metara, Andrić je kroz cilj prošao treći u mini kajak jednosedu na 1.000 metara, a isti učinak imale su klupske koleginice Nikolić i Miljković na 500 metara među dvosedima.

Pioniri šabačkog kluba su takođe vicešampioni. Drugu poziciju su potvrdili drugim ekipnim mestom u Zabrežju, a u četiri kola su ukupno osvojili 523 boda što je dovoljno za poziciju dva. Šampioni Lige Srbije su postali mladi kajakaši ekipe Dunav iz Bezdana, a treće mesto je pripalo palanačkom Tarketu. Za Ligu je ove godine prijavljeno 25 ekipa u ovoj uzrasnoj kategoriji. Poslednje kolo je donelo četiri pionirske medalje. Vukašinović i Pantić druga pionirska posada na 500 metara, isto mesto na postolju su osvojile Vukašinović i Đenadić u dvosedu na 500 metara za svoj uzrastpotom su Vukašinović, Pantić, Stevanović, Prica zaslužili bronzu na 500 metara, Ignjatović i Mićić su bile treće u dvosedu dama na 500 metara.

foto: KK Zorka


U prvi put organizovanoj Ligi olimpijskih nada koja okuplja kadete (2006, 2007. godiše) i mlađe juniore (2005. godište), „Zorka“ je u dva od četiri kola nastupila nekompletna što je uzrokovalo slabije rezultate i šesto mesto u sveukupnom plasmanu. Ukupno su Šapčani izvojevali 151 bod. Šampion je Beograd, potom sledi Zmaj, a treći je BSK, praktično sve tri beogradske ekipe. Isped Zorke su još Tarket i Bratstvo Kanjiža. Kao i u prethodnim kategorijama takmičilo se 25 ekipa.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa