4. avgust 2022.4. avg 2022.
Pobednici turnira 2022 (foto: TK Mladost Prnjavor)

Pobednici turnira 2022 (foto: TK Mladost Prnjavor)

TENIS: DESETI PRNjAVOR OPEN

Tripleta za Stefana Pavlovića

Deseti Prnjavor open na terenima „Novak Đoković“ u Mačvanskom Prnjavoru okupio je takmičare u četiri kategorije, muški i ženski singla, odnosno dubla u obe konkurencije. U kategoriji dublova do 12 godina drugo mesto osvojile su Teodora Veselinović i Sara Jakovljević, a šampioni turnira su Stefan Pavlović i Teodora Vujinović koji su ujedno i najmlađi šampioni u ovoj kategoriji u istoriji turnira. U juniorskom dublu sa četiri godine starijom generacijom drugo mesto osvojio je par Stefan Pavlović i Teodora Vujinović koji su ujedno i najmlađi finalisti u istoriji turnira u ovoj kategoriji. Šampioni juniorskog dubla su Mia Puškarević i Teodora Pavlović koje su odbranile titulu prošlogodišnjeg šampiona. Turnir u singlu je obeležen sa mnogo uzbudljivih mečeva. U ženskom singlu vicešampionka turnira je Teodora Pavlović, Šampionka turnira je Mia Puškarević koja je odbranila titulu i osvojila dva puta uzastopno turnir.

U muškoj konkurenciji na ovogodišnjem turniru Stefanu Pavlović je uspeo nešto što nikome ranije nije. Osvojio je triplu krunu: prvo mesto u dublu do 12 godina, drugo mesto u dublu na juniorskom turniru protiv četiri godine starijih igrača i najmlađi singl šampion u istoriji turnira sa samo 11 godina, dok je drugo mesto singl muškog turnira zauzeo Maksimilijan Puškarević koji je prikazao odličan tenis tokom turnira u eliminisao neke od favorita. Teodora Vujinović sa samo 12 godina uspela je da se plasira u polufinale juniorskog turnira i pruži sjajnu partiju protiv tri godine starije Mie Puškarević. Glavni sudija više od 40 mečeva bio je Dimitrije Kulezić koji je bio besprekoran.

-Prnjavor open ima tradiciju dugu deset godina i na njemu je od 2007 godine pa do sada učestvovalo preko 200 igrača. Ove godine prihod od prodaje ulaznica doniran je u humanitarne svrhe. Veliki izazov je, ali i velika čast organizovati ovakav sportski događaj koji je trajao sedam dana i svaki turnir je nešto novo i prelepo – ističe direktorka Turnira Martina Pavlović.
Svaki turnir je novi zadatak za klub da posetioci zadovoljni napuste travnati teren u ovom mačvanskom mestu, jedini u Srbiji.

-Zahvaljujem se prvo igračima koji su svakodnevno igrali na visokoj temperaturi, samim tim što se bave sportom i vreme provode na sportskim terenima za mene su šampioni, zahvalnost sponzorima i ljudima dobre volje koji su podržali turnir kao i ljudima u organizaciji, kao i publici koja je izdvojila vreme da podrži ovakav jedan događaj. Naš turnir nazivaju i srpski Vimbldon, što je obaveza da se nadimak po uzoru na najveći turnir opravda - istakao je prvi čovek kluba Dejan Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa