15. septembar 2022.15. sep 2022.
20 kamera u okviru prve faze projekta
U CENTRALNOM DELU KOCELjEVE POSTAVLjEN VIDEO NADZOR

20 kamera u okviru prve faze projekta

Centar Koceljeve od nedavno je pokriven video nadzorom a kamere su u okviru realizacije prve faze projekta postavljene u ulici Milovana Glišića od raskrsnice sa Dušanovom do raskrsnice sa Nemanjinom, duž glavne ulice do zgrade opštine i policijske stanice.

Opštinsko rukovodstvo je već duži period najavljivalo da će brojne saobraćajnice u ovom mestu biti pokrivene video kamerama a za sada ih je u centralnoj zoni postavljeno 20 od kojih je jedna rotirajuća postavljena kako bi pokrila kompletnu zonu novoizgrađenog parka.

-To smo dugo najavljivali i dugo smo pričali o tome. Bilo nam je veoma bitno da postavimo video nadzor u cilju čuvanja reda i mira u ovom delu naselja. Drugo, da bismo mogli da kontrolišemo novi park i da bi uveli red u parkiranje vozila, imali bolju kontrolu saobraćaja, da bismo predupredili eventualna agresivna i neprimerena ponašanja pojedinaca, mahom mladih ljudi koji nakon noćnog izlaska neretko demoliraju kante za otpatke, prave štetu i narušavaju red i mir- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić. Prema njegovim rečima realizacija prve faze projekta bila je najzahtevnija jer je u okviru nje nabavljena i postavljena instalaciona oprema u okviru policijske stanice i opštine kako bi bilo moguće vršiti svakodnevni monitoring. Ilinčić je ocenio da će svaka naredna faza biti jednostavnija za realizaciju jer će podrazumevati praktično proširenje mreže video nadzora te da je za završetak prvog dela utrošeno oko deset miliona dinara.
V.B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa