15. septembar 2022.15. sep 2022.
OPŠTINA VLADIMIRCI, ČETVRTA REDOVNA SEDNICA SO

Nenad Ilić na čelu JKP „Izvor“

I ovo izdanje SO Vladimirci obilovalo je temama iz života opštine. Prvo je na dnevnom redu bio predlog o utvrđivanju prestanka mandata odbornika SO Miloša Beljića iz Prova i potvrđivanje mandata odbornika Dragana Simeunovića koji je tom prilikom položio i zakletvu. Potom je dosadašnji zamenik predsednika opštine Milorad Milinković razrešen sa ovog mesta a na njegovo je procedurom tajnog glasanja izabran Marjan Mijajlović da bi uz zakletvu preuzeo ovu dužnost uz oproštajnu reč za zahvalnost na dosadašnjoj saradnji Milinkovića i u istom tonu za ukazano poverenje Mijajlovića.

Bio je na dnevnom redu i izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu 2022. godine i zaduživanje opštine u cilju realizovanja geotermalne bušotine. Uz pokretanje postupka o otuđenju nepokretnosti u Jaloviku i Provu dat je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik usluga koje pruža JKP „Izvor“, konkretno za prevoz uglja kamionom po ceni od 2000 dinara po toni.

Usvojeni su izveštaji rada opštinskog veća u prvoj polovini godine i predlog zaključka o radu predsednika opštine u istom periodu. Zatim je na dnevnom redu bio predlog rešenja o prestanku mandata direktora JKP „Izvor“ pa je Nebojša Radović ustupio mesto doktoru ekonomije i upravljanju prirodnim resursima Nenadu Iliću iz Debrca koji se okušao i u prosveti a bio je i šef ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju:

Odbornici Sanja Đuričić i Prodan Arnautović su izrazili zadovoljstvo novoizabranim čelnicima JKP „Izvor“ i Turističke organizacije kao i novim zamenikom predsednika opštine. Đuričićeva predlažući i saradnju sa okolnim sredinama a Arnautović da se u skladu sa preporukom za štednju električne energije porazmisli o uličnoj rasvetli i smanji gde god se može.


„Hvala predsedniku opštine Goranu Zariću koji mi je ponudio da prihvatim ovu dužnost a uz njegovu pomoć i čelnog čoveka SO Rada Kovačevića te Lokalne samouprave nadam se da ću ispuniti očekivanja. Kolektiv mora da radi efikasnije u svim poslovima koji su mu povereni sveukupno moramo svoje aktivnosti podići na najviši nivo, rekao je vršilac dužnosti čelnog čoveka ovog kolektiva.

Utvrđen je i prestanak mandata direktoru Turističke organizacije Ivanu Pakiću a imenovana je za vršioca dužnosti Turističke organizacije Sandra Jovišević diplomiran je ekonomista u menadžmentu turizma koja se takođe zahvalila na ukazanom poverenju. Već ustaljeno odbornici su imali svoj prostor za pitanja i inicijative.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa