22. septembar 2022.22. sep 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

UČENICI EKONOMSKE ŠKOLE OTPUTOVALI U SOFIJU

Cilj nam je da prošire znanje

Nakon obavljene obuke učenici će dobiti sertifikate, što će im mnogo značiti u budućnosti. Birali smo ih po uspehu i poznavanju engleskog jezika. Očekujem da će lepo predstaviti i školu i naš grad, kaže Vesna Milošević, profesorka ekonomske grupe predmeta
Dvadeset učenika Ekonomske škole “Stana Milanović” otputovalo je u Bugarsku povodom saradnje sa Ekonomskom školom iz Sofije, u okviru Erazmus+ projekta koji podržava mobilnost učenika. Projekat “Evropski poslovni profesionalci sutrašnjice” odobren je krajem prošle godine, a sada su se stekli uslovi za realizaciju.

Krajem maja, raspisan je konkurs na kojem su izabrani učenici koji će dve nedelje predstavljati Ekonomsku školu u Bugarskoj i sticati nova znanja iz oblasti računovodstva i javnih nabavki.

- Učenici će imati priliku da obave stručnu praksu u jednom preduzeću u Sofiji i u jednoj od državnih škola. Obuka podrazumeva primenu digitalnih sistema u računovodstvu i sistemu javnih nabavki. Takođe, deca će proći obuku osnivanja preduzeća u Evropskoj uniji. Cilj nam je da prošire svoja znanja i da ih prenesu kad se vrate i učenicima i nastavnicima, kaže Ana Jovanović, koja je, zajedno sa Anom Aleksić, član Projektnog tima.

U ime Aktiva ekonomista, profesorke Vesna Milošević i Vesna Đokić izabrane su da idu u Sofiju.
- Nakon obavljene obuke učenici će dobiti sertifikate, što će im mnogo značiti u budućnosti. Birali smo ih po uspehu i poznavanju engleskog jezika. Očekujem da će lepo predstaviti i školu i naš grad, kaže Vesna Milošević, profesorka ekonomske grupe predmeta.

Pred polazak, proteklog petka, učenici su bili uzbuđeni: „Želim da naučim mnogo toga novog, da vidim drugu državu, njihovu kulturu i rad u njihovim institucijama“, rekla nam je učenica Anđela Aćimović.

- Očekujem da se lepo provedem i da upoznam nove drugare, da promenim mesto boravka i vidim kako se radi u EU, poverio nam je učenik Filip Vujković.
M.F.

Najnoviji broj

26. januar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa