6. oktobar 2022.6. okt 2022.
N. Ličanin – trener VK Šabac

N. Ličanin – trener VK Šabac

VATERPOLO: VK ŠABAC

Prvo mesto - pravi uvod

Najbolji uvod za novu sezonu Šapčani su dali osvajanjem prvog mesta na međunarodnom turniru u Valjevu „Kupu Vidre“, gde su u četiri meča zabeležili tri pobede, uz jedan poraz. Pobedili su domaći Valis 10:6 i dve mađarske ekipe Senteš 17:10 i prvog favorita Turnira, mađarski Miškolc 8:5 u utakmici koja je praktično odlučivala o tituli. Upravo ova pobeda je bila ključna prednost na vrhu konačne tabele gde su pomenuti Miškolc i Šabac imali po devet bodova. U sve tri utakmice Šapčani su imali konstantnu prednost i bili bolji tim u bazenu, dok je jedina zamerka na nastup prvo poluvreme protiv Crvene Zvezde gde su Beograđani iskoristili svaki propust i stekli vođstvo koje ni mnogo bolji „čivijaši“ u nastavku nisu mogli da anuliraju i na kraju su poraženi 9:7.

Na kraju Šabac prvi sa devet bodova, koliko je imao i Miškolc, Crvena Zvezda je sakupila sedam, Valis 4, a Senteš je poslednji bez bodova.

Zbirna statistika: Živojinović, Novaković 1, Marković 2, Repanović 3, Koptsev 3, Krug 3, Barać 7, Pantelić 1, Tubić 5, Šulc 6, Stojanović 3, Šaihudinov 2, Gavrilović, Toholj 4.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa