6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Poslednji trijumf – detalj sa meča protiv Vršca

Poslednji trijumf – detalj sa meča protiv Vršca

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Polovina lige u četiri boda

Samo bod protiv Zlatibora. Ekipa u seriji od tri remija. Gostovanje jednoj od slabijih ekipa. IMT se izdvojio. Druga polovina lige u četiri boda. Ponovo problem efikasnosti
Mačva je novim remijem zabeležila manji pad na tabeli, međutim ono što je veći razlog za brigu, to je serija bez pobede i novi problem sa efikasnošću koji je i uzrokovao da na pet uzastopnih mečeva ekipa ne zna za pobedu, još od trijumfa nad OFK Vršcem pre više od mesec dana. Paradoksalno, rival iz Vojvodine je bio najkvalitetniji od svih narednih (naravno izuzimajući Crvenu Zvezdu). Protiv Zlatibora je Mačva imala prilike za gol, no nije ih koristila, čak ni jedanaesterac nije doneo gol i bodove. Užičani su ostali na začelju, ali zadovoljni sa jedinicom iz Šapca.

Mačva – Zlatibor 0:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 700. Glavni sudija: Nenad Đorđević (Guča); pomoćnici: Jovanović (Ub) i Radovanović (Gruža). Žuti kartoni: Pejović, Ristivojević i Branković (Mačva); Žunić, Rastoka, Petković i Ilić (Zlatibor).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Branković (Mićanović), Vraštanović (Belić), Adamović (Mijailović), Savković (Kapetanović), Marjanović, Radunović (Nešković ), Pejović.
ZLATIBOR: Maslarević, Ilić, Mitrović, Rastoka (Miloradović), Dišić, Čumić, Žunić (Petković), Vrbić, Vještica, Bogdanović (Stojanović), Jakovljević (Račić).


Šapčani ne pobeđuju, ali ni ne gube. Još su u sredini tabele, međutim između osme pozicije i poslednje razlika je svega četiri boda. Niz utakmica protiv ekipa iz donjeg dela tabele biće nastavljen gostovanjem u Novom Sadu. Prethodne sezone iz Super lige je eliminisan Proleter Novi Sad, a potom se fuzionisao sa starom, dobropoznatom ekipom „kanarinaca“ sa Detelinare i tako je nastao Radnički fudbalski klub Novi Sad 1921. Ovo govori zvanična verzija. Mnogi navijači starog Novog Sada nezvanično ističu da ovaj klub samo (zlo)upotrebljava ime i boje njihovog miljenika koji ne postoji.

Bilo kako bilo NS 1921 je neubedljiv ove sezone, bez značajno boljih rezultata na domaćem nego na gostujućem terenu. Bljesnuli su u Inđiji što je jedini meč gde su pokazali da mogu više od dosadašnjih rezultata. Drugi su najneefikasniji tim i druga najslabija odbrana Lige. Najbolji strelac je Ilić sa tri gola, a najpoznatije ime Vujaklija. Angažovali su ovog leta više od 15 igrača, a posebno su uvećali iskustvo odbrane sa Ilićem, Andrejevićem, Vukasovićem i Radivojevićem, samo što to nije donelo rezultat za sada.

Kup Srbije: Mačva – C. Zvezda 0:2
Stadion Mačve. Gledalaca: 5.000. Glavni sudija: Milan Ilić (Ćuprija); pomoćnici: Božović (Pirot) i Blagojević (Paraćin). Strelci: Milunović u 47. i Kangva u 90+2 minutu. Žuti kartoni: Vraštanović, Adamović, Belić (Mačva); Milunović (C. Zvezda).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Savković (Belić) Vraštanović (Branković), Adamović, Marjanović (Mijailović), Radunović (Nešković), Pejović (Kapetanović)
C. ZVEZDA: Popović, Ivanić (Motika), Pankov, Katai (Krstičić), Milunović, Nikolić (Kangva), Rodić, Sanogo (Srnić), Kalifa (Pešić), Gobeljić, Mitrović.


Mačva će u Novi Sad bez Ristivojevića koji je sakupio četiri javne opomene i posle tri uzastopna meča bez postignutog gola. Loša odbrana rivaa je prilika da se stanje popravi i na tabeli. Poslednji meč u Novom Sadu ovi rivali su odigrali u aprilu 2006. takođe u Prvoj ligi, bilo je 1:1.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa